Gratis (zwem)clinics op Olympisch niveau bij Zomertour Zwembad de Tippe

Op 12 augustus komt de Zomertour met een team van sportpromotors, trainers en topsporters van de KNZB en Beachsoccer Nederland naar Heino. Samen met de KNZB organiseert Sportbedrijf Raalte bij Zwembad de Tippe de hele dag clinics en activiteiten in en om het water voor jong en oud. Ook kunnen bezoekers aquasporten van Zwembad Tijenraan en Hera’11 uitproberen.
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Vooraf online reserveren is verplicht en is mogelijk via www.zwembaddetippe.nl.

Topclinic synchroonzwemmen
Het programma van de KNZB bestaat onder andere uit X-diving, Beachwaterpolo, Beachsoccer, Mijn zwemcoach (techniekverbetering) en een Topclinic synchroonzwemmen van Noortje en Bregje de Brouwer. Twee zwemtoppers uit het Nederlands Team in voorbereiding op Olympische spelen Tokio 2021. Beachsoccer Nederland verzorgt op het beachveld een voetbalclinic.

Programma Zwembad Tijenraan en Hera’11
Naast de clinics van de KNZB zijn er diverse aquasporten om uit te proberen. Waaronder aquajoggen en aquagym voor senioren, aquabootcamp en aquapower voor volwassenen en een kinderprogramma (waaronder zeemeerminzwemmen) voor de basisschooljeugd. Daarnaast introduceert zwemvereniging Hera’11 het zwemprogramma Aquastars voor jeugd van 5 tot 10 jaar.
Organisator Inge Prins van Zwembad de Tippe: ‘We krijgen veel begrip van bezoekers, maar toch konden zij door de coronabeperkingen niet optimaal genieten van het zwemseizoen bij de Tippe. Op deze manier willen we graag wat terug doen en iedereen uit Heino en omgeving een leukesportieve dag bezorgen. Uiteraard veilig en verantwoord’.

Regulier programma
Vanwege de zomertour is zwembad de Tippe op woensdag 12 augsutus tussen 10.00 en 18.00 uur gesloten voor zwemmers die niet meedoen aan het programma. Van 07.00 tot 10.00 en van 18.00 tot 20.00 uur kunnen zwemmers wel reserveren om banen te zwemmen volgens het reguliere programma van dit seizoen.

Het bericht Gratis (zwem)clinics op Olympisch niveau bij Zomertour Zwembad de Tippe verscheen eerst op Salland TV.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl