Grote Sallandse Carnavals optocht niet minder groot, wel andere route

Het centrum van Raalte wordt momenteel gerenoveerd, daarom heeft de organisatie van de Sallandse Carnavalsoptocht besloten de route aan te passen.

De opstelling van de deelnemers optocht is op het industrieterrein aan de Heesweg en op de hoek Acacialaan en de Brugstraat (bij het Shell-station en de Daggertsbrug).

De grote optocht gaat van start om 13.00 uur en loopt van de Brugstraat, de Domineeskamp, rechtsaf naar de Westdorplaan, nogmaals rechtsaf naarde Munstersesttaat, langs de residentie van de dan naar de Koestraat en dan rechtsaf naar de Kerkstraat. via de Varkensmarkt, Schoolstraat, Schapenstraat, Botermakerstraat, de overzijde van het Kanaal en we eindigen bij de “Prinsengracht” via de Kanaalstraat Oostzijde bij Bij Lampe, waar het Carnaval verder gevierd kan worden.

Jordy Lensink van de optochtcommissie is tevreden over de route en blij dat er weer ouderwets carnaval gevierd gaat worden. “Vorig jaar was het bijzonder om te vieren in de maand mei, maar het hoort in februari dus dat gaan we weer doen. Het weer lijkt ons gunstig gezind in het carnavalsweekend dus het gaat een mooi feest worden!”

Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats bij Bij Lampe om 16.00 uur.
In het centrum kan er doorgehost en gedweild worden in de café’s Gouverneur, Neuf, Zwakenberg, RobuuZt en De Zwaan.

Salland1 is erbij om live verslag te doen van de grootste optocht van Salland vanaf locatie Hotel de Zwaan aan de Kerkstraat.