Het centrum van Raalte heeft zijn bruine kroeg terug

 

Er zijn van die vaste waarden in het leven. Zaken die je houvast geven. Dat Ribs & Blues in het Pinksterweekend wordt gehouden. Dat Stöppelhaene begint in de laatste week van augustus. En dat het centrum van Raalte beschikt over zo’n oergezellige bruine kroeg. Toch? Nou ja, binnenkort wel weer, want het streven is dat Bar Robuuzt op 1 oktober zijn deuren opent. Hou de socials daarom goed in de gaten.

Bar Robuuzt komt op de plek waar voorheen BorrelzZ was gevestigd. Corona en een andere koers van de eigenaren zorgden er voor dat de klad er enigszins in kwam. “Jammer”, vond Broekgerrits die samen met zijn anonieme investeerder tot de vaste gasten mocht worden gerekend. Toen het café in de verkoop kwam, hapten ze dan ook onmiddellijk toe. “We waren al een tijdje op zoek naar een mooie uitdaging. En dan voelt dit inderdaad wel als een soort jongensdroom”, beamen ze.

Broekgerrits wordt het gezicht van de nieuwe horecagelegenheid en dat is hem zeker toevertrouwd. Met z’n 29 jaar is hij nog een jonge ondernemer, maar wel één die een flinke dosis ervaring meeneemt. Uit binnen- en buitenland en van achter de bar in de après ski tot de keuken in een groot restaurant.

Marktonderzoek

Een nieuwe eigenaar wil graag zijn stempel drukken, maar het duo heeft geen grote verbouwing gepland. “Wees gerust, de ziel van de bruine kroeg blijft gewoon intact. Natuurlijk lopen we alles wel even langs, pakken we het schilderwerk en de bekabeling aan en krijgt de hele ruimte een grondige schoonmaakbeurt.”

De nieuwe eigenaren hebben ook geen groot marktonderzoek gedaan. Ze weten uit eigen ervaring dat er grote behoefte is aan een drinklokaal als Robuuzt. En anders hebben ze het in de wandelgangen wel gehoord. “Er is een grote doelgroep die geen echte plek meer had. Ze kunnen niet wachten totdat we open gaan.”

Broekgerrits benadrukt nog maar eens dat Bar Robuuzt geen concurrentie aangaat met restaurants en lunchrooms in Raalte en omgeving. “Het was een kroeg en dat blijft het ook. Naast diverse (speciaal) biertjes en andere drankjes zijn er natuurlijk wel een bittergarnituur en diverse borrelplanken verkrijgbaar, maar daar blijft het bij”, aldus de uitbater die op termijn wel enkele activiteiten wil gaan organiseren.

Powered by WPeMatico