Inwoners Olst-Wijhe en leerlingen Capellenborg Wijhe mogen vormgeven aan park Woeste Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe heeft tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag een mooi gebied liggen dat ingericht wordt als park met daarin een natuurlijke speelplek. Een park worden waar kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil kunnen houden. waar de jeugd samenkomt om te chillen en te sporten. Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten!

Maar hoe ziet zo’n park eruit? Dat laat de gemeente aan de inwoners over… zij mogen mee-ontwerpen. Want wie weet er nou beter waar behoefte aan is dan de inwoners zelf? Tot 20 september 2020 kan iedereen een parkontwerp aanleveren bij de gemeente. Kijk voor meer informatie, voorbeelden en ontwerppapier op www.olst-wijhe.nl/woestewijhe. Daar vind je een ook filmpje met een duidelijk uitleg hoe je mee kunt doen.

Leerlingen Capellenborg ontwerpen ook mee

Niet alleen inwoners worden opgeroepen om mee te ontwerpen. Ook leerlingen van de Capellenborg in Wijhe gaan ontwerpen maken als schoolopdracht. “Samen maken wij de toekomst, dus laat jongeren meedenken en beslissen over deze toekomst waar zij in leven en gaan leven! Samen met de gemeente kunnen jongeren op deze manier ervaringen op doen in de echte wereld. Die omgeving is betekenisvol en motiveert het leren van jongeren.” Aldus Sven Metsemakers, directeur Capellenborg Wijhe.

Ontwerp voor natuurspeelpark volgt later

Zoals gezegd krijgt het park ook een natuurlijke speelplek. Ook hiervoor kunnen inwoners een ontwerp indienen. Dit gebeurt over een paar weken. Dit kondigt de gemeente Olst-Wijhe tijdig aan op haar Facebookpagina. Naast inwoners gaan ook de kinderen van de basisscholen in Wijhe aan de slag om mooie ontwerpen te maken.

Verbluf jij de gemeente met je ontwerpskills?

De gemeente streeft ernaar het park voor de zomer van 2021 klaar te hebben. En hoe mooi is het als je daar iets terugziet van jouw eigen ontwerp. Dus pak deze kans en help mee met het ontwerpen van Woeste Wijhe en verbluf de gemeente met jouw ontwerpskills.