Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In deze tweede fase gaat het om 22 kavels voor de bouw van 16 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen. De kavels worden in particulier opdrachtgeverschap uitgegeven. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer kiezen.

Wethouder Alexander Kreule: “Met de uitgifte van deze kavels in deelgebied Het Eiland vergroten we de variatie in het aanbod op Franciscushof Zuid. Bovendien maken we hiermee weer een mooie stap in de groei van Raalte.”

Informatiebijeenkomst
Op maandagavond 17 juni is er een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwplan en het uitgifteproces. Je bent van harte welkom bij het HOFtheater in Raalte. Aanmelden is verplicht en kan vanaf donderdag 23 mei via www.raalte.nl/franciscushof-zuid. Het tijdstip is afhankelijk van de belangstelling en volgt na je aanmelding.
Inschrijving voor loting
Vanaf 17 juni kun je je inschrijven voor een kavel via het inschrijfformulier op www.raalte.nl/franciscushof-zuid. Dit kan t/m maandag 1 juli 2024.

Uitgifteavond
De kaveluitgifte is op maandag 8 juli om 19.30 uur bij het HOFtheater in Raalte. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er mag bouwen. Diegene die als eerste wordt ingeloot, heeft de eerste keuze voor een kavel.

Over het nieuwbouwplan
Nieuwbouwplan Franciscushof Zuid ligt aan de Voorhof in Raalte. Er is plek voor 171 woningen. In fase 1 zijn de eerste 38 kavels uitgegeven in particulier opdrachtgeverschap. Ook zijn er 55 kavels aan een ontwikkelaar uitgegeven en 24 kavels aan SallandWonen voor sociale huurwoningen. Na deze uitgifte van 22 bouwkavels in deelgebied Het Eiland zullen in de 2e helft van 2024 nog 15 bouwkavels worden uitgegeven in deelgebied De Erven. Naar verwachting zullen de laatste 14 bouwkavels in deelgebied Bosrijk en 3 bouwkavels nabij het HOFtheater in het eerste kwartaal van 2025 worden uitgegeven.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/franciscushof-zuid.

Powered by WPeMatico