Legends of the Epic in Salland….

De laatste voorbereidingen vinden plaats voor Maarten Rechterschot uit Holten en Marco Zomer uit Raalte. Want ze staan bijna aan de start van de Pioneer.

De Pioneer is een mountainbikewedstrijd in Nieuw Zealand van 1 tot en met 6 december. In 6 dagen gaan de mannen 433 km mountainbiken waarbij ze 12.540 hoogte meters gaan overbruggen. De start is op 1 december, maar al een paar dagen voor die tijd zullen ze gaan voelen hoe ze er voor staan. Volgend weekend vertrekken ze en zullen na een vlucht van ruim 30 uur blij zijn om ‘Down Under’ te zijn.

Het is namelijk ook voor Maarten en Marco de laatste wedstrijd uit drie. Afgelopen jaar hebben ze de finishlijn gehaald van de Cape Epic, Zuid Afrika (maart) en de Swiss Epic, Zwitserland (augustus).Na het behalen van de Pioneer worden Maarten en Marco gehuldigd als Legends of the Epic. Een titel die wereldwijd nu een 10 tal personen mag dragen en in Nederland is alleen Enrico Theuns deze mannen voorgegaan. Wat het wel uniek gaat maken is dat Maarten en Marco straks wereldwijd de eerste mountainbikers kunnen worden die deze drie grote wedstrijden in 1 kalender jaar hebben volbracht. En bij dat idee beginnen de mannen beide breed te lachen.Zowel Marco en Maarten beamen dat het geen een-tweetje is. We zijn op ons zelf aangewezen tijdens de wedstrijd. Je kunt onderweg iets krijgen en dan zul je toch samen de finishlijn moeten halen. De mannen vertrouwen er op dat het materiaal hun niet in de steek laat. Natuurlijk gaat het zwaar worden en zullen we weer afzien, net zoals in Zuid Afrika en in Zwitserland, maar ook hier geldt we hebben elkaar en we helpen elkaar.Marco en Maarten hebben dan in 19 dagen 1.404 kilometer gemountainbiked waarbij ze 41.140 hoogtemeters hebben overbrugdOp de vraag en wat voor doel ze voor 2020 hebben, daar is nog geen plan voor opgesteld, in ieder geval genieten van al het bijzondere wat ze in 2019 hebben meegemaakt. En dat is straks ook terug te zien op de mountainbikes waarop de mannen fietsen. De deelnamestickers van deze 3 wedstrijden op het frame zullen voor altijd de mannen herinneren aan deze bijzondere uitdaging.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Legends of the Epic in Salland…. verscheen eerst op Salland TV.