Lekker fris het nieuwe jaar inmet Filippino Snertwandeling

Opbrengst gaat naar het huizenproject van Red Horse Company op de Filippijnen
HEINO – In 2019 ontving de Red Horse Company uit Lierderholthuis/Heino met de Oogstgave al een substantiële bijdrage voor het goede werk op de Filippijnen. Dat is een eenmalige steun in de rug, maar er is een vaste traditie waaraan we ook allemaal kunnen meehelpen: de Filippino Snertwandeling. De opbrengst wordt namelijk gebruikt voor het jaarlijkse bouwproject van Stichting Red Horse Company.
Het is al weer de twaalfde editie van de Filippino Snertwandeling die telkens vanaf een andere startlocatie in de omgeving van Heino wordt gehouden. De route voert dit jaar vanaf biologische boerderij Aver Heino over Het Reelaer naar rustplaats ’t Natuurlijk Huus en weer terug naar Aver Heino. De route is met zorg samengesteld en zelfs de die-hard Sallanders worden getrakteerd op plekjes waar ze nog nooit zijn geweest.
De organisatie start al vroeg met het bedenken en uitzetten van de route. “Eigenlijk kun je stellen dat we al vrij snel na de laatste editie van start gaan”, geven Gerda Wellenberg, Tineke Schipper en Maria Nijboer aan. Het helpt om verrassingen tijdig te kunnen tackelen. Zo heeft de Red Horse Company de route de laatste maanden enkele keren moeten aanpassen. “We hadden ons oog op een ander traject laten vallen, maar helaas was het weiland te nat om doorheen te lopen. Het dwingt je om creatief te worden en misschien is het er nu zelfs wel mooier op geworden”, vertellen de dames die minimaal een aantal honderden wandelaars verwachten voor de routes over 5 en 10 kilometer. “Het record ligt ergens rond de 800. Ach, je bent gewoon heel erg afhankelijk van het weer.”
De opbrengst van de wandeling komt ten goede aan het project van Red Horse Company op het Filipijnse eiland Negros. Op 9 januari vertrekt weer een groep vrijwilligers voor drie weken naar Negros, het eiland dat vaak te lijden heeft onder zware weersomstandigheden.
Dat doen ze al vanaf 2006. Ieder jaar en in wisselende samenstelling. In samenwerking met lokale hulporganisaties wordt in drie weken tijd geprobeerd zoveel mogelijk werk te verzetten. “Door de jaren heen hebben we zo’n vijftig van de allerarmste gezinnen aan een nieuw onderkomen kunnen helpen. Nu is het al weer tijd om sommige huisjes te renoveren en dit jaar gaan we ook een school opknappen”, vertellen Gerda, Tineke en Maria die tot slot benadrukken dat de Filippino Snertwandeling dit jaar een half uur eerder van start gaat. “Dan heeft iedereen de tijd om ergens een Nieuwjaarsborrel te drinken.”
Wat: Filippino Snertwandeling van Red Horse Company, routes over 5 en 10 kilometer
Wanneer: zondag 5 januari, starten tussen 10.30 en 13.00 uur
Waar: Start- en finishlocatie is biologische boerderij Aver Heino aan de Lemelerveldseweg (tegenover café-restaurant De Veldhoek) in Heino
Kosten: € 6,- voor volwassenen, € 2,- voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Dit is inclusief koffie of chocolademelk en glühwein onderweg. Voor de kinderen
is er een vragenlijst (altijd prijs) en voor alle deelnemers een verloting met mooie prijzen beschikbaar gesteld door middenstanders uit de regio.
Meer informatie: is te vinden op de Facebookpagina en de website van Red Horse Company


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Lekker fris het nieuwe jaar inmet Filippino Snertwandeling verscheen eerst op Salland TV.