Makerkar bij bibliotheek Salland (Raalte)

Bieb, Bits & Bots
Maak het met de Makerkar
In de laatste weken van januari staat de Makerkar twee keer in de Bibliotheek Salland. De Makerkar is een mobiel FabLab: een werkplaats in een rijdende kist. Daarin zit computergestuurde apparatuur waarmee iedereen vorm kan geven aan zijn uitvindingen, creatieve ideeën en verbeeldingskracht.
Bij Bieb, Bits en Bots van donderdag 16 en donderdag 23 januari kan je werken met een lasersnijder, een 3D-printer, 3D-pennen en ontwerpprogramma’s zoals Tinkercad.
Op 16 januari gaan we met de lasersnijder zelf een bouwpakket maken van een driedimensionale T-Rex. Die activiteit is voor kinderen van 10-14 jaar. En op 23 januari kan je een eigen kunstwerk ontwerpen op de computer en dan maken in 3D. Voor deze workshop moet je 7-10 jaar zijn. Er is plaats voor ongeveer tien deelnemers. Opgeven is niet nodig, meedoen is gratis.
Achtergrond
Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een wekelijkse serie: Bieb, bits en bots. Elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6, 7–9 of 10–14 jaar.
Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de bieb www.bibliotheeksalland.nl/agenda vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij.
Elke donderdag 15.15–16.15 uur
Afwisselend voor 4–6, 7–9 en 10–14 jaar
Gratis, aanmelden niet nodig
Voor ongeveer 10 deelnemers


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Makerkar bij bibliotheek Salland (Raalte) verscheen eerst op Salland TV.