Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari: een week lang voorleesfeest!

Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken vragen we aandacht voor voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert de hele week activiteiten.

Voorlezen is niet alleen een fijn moment samen, het is ook leerzaam. Het is een warme activiteit tussen (groot)ouders en kinderen. Bovendien stimuleert voorlezen de taalontwikkeling, de fantasie en het empathisch vermogen van kinderen en vergroot het de woordenschat.

Bibliotheek Salland organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari meerdere voorleesactiviteiten. Allereerst zijn er de voorleesuurtjes in de bieb: in Raalte en Olst het Voorleesuurtje, in Ommen het BoekStartcafé. Dit is voor de jongste kinderen, tot een jaar of 4. Kijk op de website van de Bibliotheek Salland voor de dagen en tijden. De medewerkers van de Bibliotheek gaan die week ruim 40 keer voorlezen bij groepen 1 en 2 van basisscholen, kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen in Raalte, Olst, Wijhe en Ommen.

Maximilliaan Modderman

Rondom het Prentenboek van het Jaar 2023 organiseert de Bibliotheek Salland een Voorleesfeest in vier bibliotheken. Op elke locatie wordt voorgelezen uit ‘Maximilliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. Maximiliaan is alleen thuis en geeft een feestje voor zijn speelgoedbeesten, het wordt een wild feest. Wat zullen papa en mama ervan zeggen als ze thuiskomen? Het boek gaat over onderwerpen als ondeugend zijn, feest, een puinhoop maken, knuffelbeesten en in bad gaan. Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Peuters, kleuters, ouders, grootouders en belangstellenden zijn van harte welkom.

Geen feest is compleet zonder slingers! In de Bibliotheek kunnen kinderen een kleurplaat van Maximiliaan Modderman ophalen, of downloaden van de website van de bibliotheek. Van de ingekleurde kleurplaten wordt tijdens het Voorleesfeest een prachtige slinger gemaakt.

Datums en tijden:

Vestiging Raalte: Wethouder Breunissen leest voor op woensdag 25 januari om 15.00.

Vestiging Heino: Wethouder Gerria Toeter leest voor op woensdag 25 januari om 15.00 uur.

Vestiging Olst: Wethouder Judith Compagner leest voor op woensdag 25 januari om 15.00 uur.

Vestiging Ommen: Wethouder Alice van den Nieuwboer leest voor op woensdag 1 februari om 10.00 uur.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico