Nederlandse popcultuur herleeft in Capellenborgtheater Wijhe, “We hebben er zin in “

Afgelopen jaar nam nederpopband De Dijk definitief afscheid van het poppodium. Deze band en andere Nederpopbands als Doe Maar, de Frank Boeijen Groep en Het Goede Doel waren in de jaren ’80 bepalend voor de Nederlandse Top 40-hitlijsten.

Muzikanten Marco ten Kate, Frank Kleine Schaars zagen kans de cultuur voor een avond te doen herleven en dit doen ze met nog een aantal bandleden vanavond in het Capellenborg Theater in Wijhe. De leeftijdscategorie van de bandleden ligt tussen de 45 en begin 50 met een paar uitzonderingen. “Ook Luc de drummer van de band die 20 jaar kan de Nederpopsound waarderen. Zanger Marco ten Kate is ook actief als feestzanger en vormde vroeger met Frank Kleine Schaars samen het duo Feestlift. Vanavond is het dus een feest van herkenning met nummers van Nederlandse topbands als Doe Maar, Van Dik Hout, The Scene,en een medley van Normaal schuwen ze ook niet.

Een jaar of zeven geleden vormde een gelegenheidsformatie van Wijhese muzikanten ook al een Nederpopavond en dit smaakte, volgens Marco naar meer. Daarna volgden er optredens met aanvullende bandleden onder de naam Toe Maar.

“Na het optreden vroegen mensen of we dit nog eens vaker wilden doen, maar door de coronaperiode kwam het er niet van, zegt Marco. Nu zijn we blij dat we een mooi optreden kunnen verzorgen. Ik ben verbaasd dat we het zo snel weer oppakken met elkaar, aldus Marco.

Het concert start om 21.30 uur en is zo goed als uitverkocht en zijn op dit moment nog een stuk of 30 kaarten beschikbaar, laat een medewerker van horecagelegenheid Het Proathuus weten. Er wordt in twee sets van ongeveer een uur gespeeld. De band wordt begeleid door een professionele lichtshow. “De muziek wordt beeldend begeleidt, je gaat Huub van der Lubbe en Hennie Vrienten terugzien,” laat Marco aan ons weten.

Een VJ en bekende regionale DJ Tom van Duuren, oftewel Total Tommy verzorgt de verdere muzikale invulling van de avond. “500 man kan erin, de stoelen zijn eruit en het belooft een mooie concertavond te worden, aldus een enthousiaste Marco ten Kate.

Onze huisfotograaf is aanwezig om een impressie vast te leggen van de avond. Maar foto’s en reacties kun je uiteraard delen via onze Facebookpagina, Instagram en via Twitter

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico