‘Peperhof wint Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi’

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest. De DTTV Wijhe organiseerde deze activiteiten al voor de 47e (!) keer.
Op vrijdag 27 december 2019 werd het Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi gehouden. Hieraan deden 14 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van vier basisscholen mee: Sint Jozef, De Bongerd, de Matzerschool en OBS de Peperhof. Vorig jaar won de Matzerschool de wisselbeker en dit jaar ging de beker naar De Peperhof.
Jongens/meisjes groep 5/6
Alle kinderen uit de groepen 5 en 6 speelden in een zevenkamp tegen elkaar. Iedereen speelde zes wedstrijden. Anouk ten Klooster won al haar wedstrijden en eindigde dus als eerste. Roemer Hilaridus eindigde als tweede en Jelle Wiegel werd derde.
Jongens/meisjes groep 7/8
In deze leeftijdscategorie speelden de kinderen ook een zevenkamp. Veel onderlinge wedstrijden waren erg spannend. Dat bleek ook uit de eindstand. Lise Schoot Uiterkamp won al haar wedstrijden en werd eerste. Daarachter eindigden drie kinderen met vier punten en drie kinderen met 1 punt. De onderlinge wedstrijden moesten uitmaken wie er boven wie eindigde. Tweede werd Marthe Schalkwijk, vlak voor Wouter Bakker.
Albert Heijn Kindertafeltennisfeest
Op vrijdag 3 januari deden twaalf kinderen mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. DTTV Wijhe had in haar clubgebouw een circuit met spelletjes uitgezet die allemaal gerelateerd waren aan tafeltennis. Zo moesten de kinderen een parcours afleggen met een balletje op een lepel en balletjes slaan in een paraplu, een bord met gaten of in eierdoosjes. De kinderen hadden er duidelijk plezier in. Het was een gezellige ochtend! Maud Jansen haalde de meeste punten. Sem Logtenberg werd tweede en Lauren Elshof derde.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht ‘Peperhof wint Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi’ verscheen eerst op Salland TV.