Raalte nodigt haar burgers uit om concept-Omgevingsvisie te bekijken

Na een intensief proces samen met en door de samenleving presenteert de gemeente Raalte nu haar concept-Omgevingsvisie 2040. Deze visie gaat over de toekomst van de leefomgeving, is het strategische sturingsinstrument van de gemeenteraad en helpt inwoners bij het ontwikkelen van een initiatief. Bekijk de omgevingsvisie via raalte.nl/onzeleefomgeving. Hier leest u ook hoe u een zienswijze op de visie kunt indienen.
Samen maken we onze leefomgeving. Daarom hebben we ook samen een visie op de toekomst van die leefomgeving gemaakt. Na een brede inventarisatie en gesprekken met 1079 inwoners, zijn drie kernopgaven gedefinieerd. Dit zijn: de toekomst van het buitengebied, het aantrekkelijk en leefbaar houden van onze bestaande wijken en dorpen én de positie van de gemeente Raalte in de regio.
115 Visiemakers hebben vervolgens naar antwoorden gezocht op de drie kernopgaven. De groep Visiemakers bestaat uit inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties uit de gemeente Raalte. Deze horizon vormt samen met het DNA van de gemeente Raalte en een visie op hoe we samen vorm en invulling geven aan de leefomgeving, de omgevingsvisie van de gemeente Raalte.
Over de omgevingsvisie
De omgevingsvisie is een instrument in de nieuwe omgevingswet. Deze visie gaat over hoe wij willen dat onze toekomstige leefomgeving er uit ziet? Wat is ons DNA en hoe richten we samen de leefomgeving in. De visie is de leidraad bij afwegingen in de gemeenteraad, maar helpt ook inwoners bij het ontwikkelen van een initiatief.
Lees en bekijk de omgevingsvisie op raalte.nl/onzeleefomgeving
Het bericht Raalte nodigt haar burgers uit om concept-Omgevingsvisie te bekijken verscheen eerst op Salland TV.