Starterslening vanaf 26 mei aan te vragen in de gemeente Raalte

Ben je starter op de woningmarkt, maar kun je net niet genoeg hypotheek krijgen? Dan is de starterslening misschien wat voor jou. De starterslening is een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning. De lening is vanaf 26 mei 2021 aan te vragen via raalte.nl/starterslening.

Wethouder Wout Wagenmans: “Het is voor starters op de woningmarkt op dit moment erg lastig om een huis te kopen. Met de starterslening willen we starters een steuntje in de rug geven, waardoor het toch mogelijk is om dat ene huis te bemachtigen.” De starterslening overbrugt het verschil tussen wat je moet betalen voor een huis en het maximale bedrag dat je kunt lenen bij de bank. De starterslening is een extra lening bovenop de hypotheek.

Voorwaarden
Via de staterslening kun je maximaal €30.000,- lenen. De aankoopprijs van de woning mag maximaal €280.000,- bedragen. Dit kan een bestaande of nieuwbouwwoning zijn. De looptijd van de lening is 30 jaar en de rente staat voor 15 jaar vast. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Je vindt alle voorwaarden op de website van de gemeente Raalte.

Startersfonds
Tot 2016 was er in de gemeente Raalte een starterslening beschikbaar. Het bestaande fonds van €500.000 wordt weer opengezet, waardoor nieuwe leningen kunnen worden aangevraagd. Op basis van opgedane ervaringen verwacht de gemeente 20 tot 25 nieuwe leningen te kunnen verstrekken. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de starterslening in opdracht van de gemeente Raalte uit.

Ga voor meer informatie naar raalte.nl/starterslening.