Support jong talent van Kunstbende Overijssel via livestream

Zwolle, 20 oktober 2020 – Op zondag 25 oktober is het zover; de voorronde van Kunstbende Overijssel met beperkt publiek in Poppodium Hedon te Zwolle. Ruim 150 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen strijden om die felbegeerde plek op de Kunstbende Finale. Gedeputeerde Roy de Witte zal aanwezig zijn om de dag te openen en Kunstbende Overijssel roept iedereen vanuit de Provincie Overijssel op om het jonge talent te supporten via de livestream die te volgen is op kunstbende.nl/overijssel-live.

Het evenement opent om 10:00 uur waarbij gedeputeerde Roy de Witte de dag zal aftrappen. Vervolgens mogen de deelnemers tot 20:00 uur shinen op het podium in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelfbedacht en zelfgemaakt is. De 1e prijswinnaars van de voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien tijdens de Kunstbende Finale op 7 en 8 november te Amsterdam. Daarnaast krijgen de 1e, 2e én 3e prijswinnaars uit alle categorieën een opbouwend feedbackrapport van de jury, een individueel coachingstraject en een prijzentas met vrijkaarten, oefenruimtetijd, optreedmogelijkheden en leuke goodies gesponsord door Overijsselse partners.

In verband met Covid-19 is de voorronde helaas niet opengesteld voor publiek van buiten. Wel zorgt Kunstbende Overijssel voor een livestream die de hele dag te volgen via kunstbende.nl/overijssel-live. Bekijk het blokkenschema, praat mee in de live chat en help mee het jonge Overijsselse talent te supporten met een groter publiek dan ze ooit gehad hebben.

Feestje op de livestream
Om de livestream feestelijk in te kleden werkt Kunstbende dit jaar samen met vier enthousiaste jonge reporters van Kunstbende: Luuk van Leeuwen (winnaar eerste prijs Film 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Sam Zegelink (winnaar tweede prijs Fashion 2018 en Kunstbende-ambassadeur), Angelo Anches (deelnemer Muziek 2019) en Lieke Hammink (deelnemer Film 2018, deelnemer Influencer 2019 en Kunstbende-ambassadeur uit Haaksbergen). Zij nemen de kijker aan de hand mee langs alle optredens. Check hun video ‘Welkom op de livestream’ hier.

Kunstbende
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 7 en 8 november 2020 strijden meer dan honderd acts voor felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Noot voor de redactie | Niet voor publicatie
Bijgevoegde foto is te gebruiken onder vermelding van naam fotograaf: Robert Westera.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:
Kunstbende Overijssel | Nadieh Hoeksma | nadiehhoeksma | 06 24 75 77 02

IVM Corona dient u vooraf contact op te nemen wanneer u langs wilt komen tijdens de voorronde

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl