Taalpunt zoekt vrijwilligers om mensen op weg te helpen met de Nederlandse taal

Verrijk je zelf in het Taalpunt
ONTDEK NIEUWE VERHALEN EN CULTUREN

In de Taalpunten van Olst-Wijhe, Raalte en Ommen wordt dagelijks met veel energie gewerkt om iedereen die een beetje moeite heeft met de Nederlandse taal op weg te helpen. Of het nu gaat om spreken, lezen of schrijven: tientallen vrijwilligers staan klaar om anderen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. Ook in het tijdperk van corona-beperkende maatregelen gaat dit mooie werk onder veilige omstandigheden gewoon door. Er zijn veel zogenaamde taalvragers, en de taalpunten kunnen daarbij zeker nu een extra handje hulp gebruiken.

In de taalpunten werken tientallen vrijwilligers wekelijks een uurtje aan het begeleiden van deelnemers. Ze helpen mensen die hier geboren zijn, of juist in een ander land. De taalvrijwilligers leren over andere culturen, ontdekken nieuwe verhalen en krijgen veel voldoening van de successen die gevierd worden met de deelnemers. En de deelnemers ontwikkelen hun spreekvaardigheid en leren beter lezen en schrijven in de Nederlandse taal. De taalpunten doen hun werk in en vanuit de Bibliotheek.

Een vrijwilliger in het Taalpunt hoeft geen docent te zijn. Iedereen kan een ander helpen, door een uurtje per week van zijn tijd te geven. Het Taalpunt biedt goede ondersteunende materialen, zodat elke vrijwilliger een ander kan helpen te leren lezen en schrijven en spreken in de Nederlandse taal. Een dankbare taak!

De afgelopen tijd zijn al heel veel mensen geholpen met het ontwikkelen van wat we basisvaardigheden noemen. Naast taal zijn dat andere vaardigheden die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij, zoals rekenen, omgaan met een computer, persoonlijke financiën en communicatie met de overheid. Het Taalpunt ondersteunt alle vrijwilligers met adviezen, materialen en goede tips om mensen zo goed mogelijk en op maat te helpen.

Is het iets voor jou? Of wil je meer weten? Kijk dan het filmpje via de pagina taalpuntolstwijhe, taalpuntraalte, of taalpuntommen

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl