Voortbestaan Sallands Cross Circuit onzeker

Na de twintigste editie lijkt het voortbestaan van het Sallands Cross Circuit onzeker. De organisatie is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden.

“Tijdens de afsluitende vergadering met het bestuur en de organiserende dorpen is de laatste editie geëvalueerd”, laat bestuurslid Bertus Haarman weten.

“Het aantal deelnemers neemt al een paar jaar af; een trend die niet specifiek is voor het SCC, maar die landelijk zichtbaar is. De deelnemende dorpen zien, ondanks deze afname, een positieve toekomst voor de crosscompetitie. Ook de sponsors geloven erin.”

Wat de toekomst van het Cross Circuit onzeker maakt, is de invulling van het bestuur. De afgelopen jaren zijn enkele bestuursleden gestopt. Ondanks wervingsacties en persoonlijke benaderingen zijn er nog geen nieuwe leden toegevoegd.

Voor het komende seizoen, editie 2023-2024, bestaat het bestuur uit drie leden. Voor de continuïteit van het circuit moeten daar nog twee leden aan toegevoegd worden. “Lukt dat niet, dan zal het cross circuit noodgedwongen moeten stoppen. Want met deze minimale bezetting is het evenement niet meer te organiseren.”

Concreet zoekt het bestuur invulling voor het secretariaat: voor het notuleren, de communicatie met de deelnemende organisaties en ondersteuning bij bijvoorbeeld sponsoring. De andere vacante functie is communicatie, onder andere voor het schrijven van social media-berichten en redactionele teksten.

Geïnteresseerden die plaats willen nemen in het bestuur of willen ondersteunen met deeltaken zijn dus welkom. Aanmeldingen graag voor 1 mei via: secretariaat@sallandscrosscircuit.nl.