Wandelen voor partners van een volwassene met autisme

Het is belangrijk om als partner van iemand met ASS ervaringen en gevoelens uit te kunnen wisselen met lotgenoten, omdat wij elkaar als geen ander begrijpen. Daarom nodigt Evenmens u uit voor een wandeling op donderdag 14 november.

Sinds enkele jaren wandelt de consulent OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar) met ouders van kinderen met autisme. De wetenschap op het gebied van autisme gaat echter verder en steeds vaker krijgen we signalen dat een volwassene/de partner een diagnose krijgt. Veel dingen vallen dan op hun plek, maar daarnaast zijn er ook onzekerheden. Hoe verder… Waarom heb ik het niet eerder gezien… Hoe ga ik er mee om… Moet ik nu anders met hem/haar communiceren en hoe dan?

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Natuurlijk zijn er ook veel positieve momenten; er is een moment geweest dat u verliefd werd op uw partner. Blijf ook de mooie momenten koesteren.

We verzamelen donderdag 14 november om 13.15 uur bij Schuilenburg aan de Landrechtweg 2 te Raalte. We wandelen van 13.30 – 14.30 uur. Tegen 14.30 uur zijn we terug om verder in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee bij de Noaber. Kosten: € 1,- per kopje koffie / thee. Wilt u meewandelen? Dan kan door u op te geven bij Herma Spoolder, consulent van Evenmens, tel 06-36403898 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl.

Lotgenotengroepen

Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen.

Op dit moment hebben wij lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor de data op onze website: www.evenmens.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Wandelen voor partners van een volwassene met autisme verscheen eerst op Salland TV.