AirplayRadio, RTVRaalte en IJssellandTV verder als Salland1

De omroep stichtingen van de gemeente Raalte en de gemeente Olst-Wijhe (Airplay Media stichting en Stichting RTV Raalte) gaan de omroep activiteiten vanaf 1 Oktober voort zetten onder een nieuwe naam ‘Salland1’. Volgens de besturen is deze naamswijziging een logisch gevolg van de modernisering en professionalisering binnen de gezamenlijke omroep. “We willen verder kijken en doorontwikkelen om zo het mediaplatform van Salland te vormen, zonder het verleden uit het oog te verliezen.” Voorlopig blijven de beide stichtingen als zendgemachtigde nog bestaan, maar worden deze wel door een gezamenlijk bestuur aangestuurd. Later zullen ook de stichtingen samenvloeien tot 1 Sallandse streekomroep voor en door Sallanders.

Radio: De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw radio-format en nieuwe “vormgeving” voor Salland1. Naast de uitgebalanceerde muziekmix zijn er ook dagelijks nieuwsblokken te horen waarin zowel het landelijke maar ook het Sallands nieuws te horen is. Salland1 is te ontvangen op 105.1 en 105.7 FM in de ether, via Ziggo op 104.1 FM en via de digitale TV ontvanger.

Televisie

Salland1 zal behalve radio ook gaan starten met lokale televisie. Het nieuwe gezamenlijke TV kanaal zal naast TekstTV ook steeds meer in Salland gemaakte televisieprogramma’s en live uitzendingen te zien zijn

Salland1 TV is te zien via Ziggo op kanaal 45 en bij KPN op 1394. Tevens zijn de programma’s via de website salland1.nl te zien.

Internet.

De website van Salland1 zal net als de vorige versies voorzien worden van het dagelijkse nieuws uit Salland, daarnaast zijn binnenkort alle radio programma’s terug te beluisteren en kunnen alle televisie programma’s zowel live als on demand gekeken worden, alle programma’s zijn ook via Youtube beschikbaar en uiteraard verspreiden wij het nieuws ook via de reguliere social media kanalen.