Bibliotheek Deventer start opnieuw een Afhaalbieb

Tijdens de persconferentie van 3 november kondigde de overheid aan dat alle bibliotheken in Nederland voorlopig hun deuren moeten sluiten voor publieksactiviteiten, werken en studeren. Een afhaalbieb is nog wel toegestaan. Daarom roept de Bibliotheek Deventer een oude dienst nieuw leven in: de afhaalbieb is terug. Zo kan iedereen in Deventer veilig blijven lezen.

Via de website van de bibliotheek en de bibliotheekapp kunnen leden boeken en andere media reserveren. Een medewerker van de bibliotheek legt ze vervolgens voor ze klaar op de gekozen vestiging. Na ontvangst van een bevestigingsmail van de bibliotheek dat ze zijn klaargelegd, kunnen ze worden opgehaald.

Boeken inleveren is op dit moment alleen mogelijk bij het ophalen van een reservering. De inlevertermijn van materialen die tussen 5 en 18 november ingeleverd moesten worden, is daarom automatisch verlengd met 3 weken.

In mei dit jaar, tijdens de eerste lockdown, transformeerde de bibliotheek zich al eens tot afhaalbieb. “Dit leverde veel enthousiaste reacties op. Mondeling, maar ook in de mail en zelfs via de brievenbus. Mensen waren heel blij dat ze op deze manier van de bibliotheek gebruik konden blijven maken. Een boek of DVD is veel meer dan alleen dat: het geeft ontspanning en je kan er even in verdwijnen. En daar hebben mensen juist nu extra behoefte aan,” aldus een medewerker van de bibliotheek. Ze is blij dat de bibliotheek de afhaaldienst ook nu kan blijven bieden.

De openingstijden van de afhaalbiebs wijken af van de openingstijden die bibliotheekbezoekers gewend zijn. De bibliotheek raadt aan om voor het afhalen de website www.bibliotheekdeventer.nl/afhaalbieb te raadplegen. Daarop staan de actuele openingstijden per vestiging. De pagina geeft ook meer informatie over de afhaalbiebs, het gebruik van de online Bibliotheek en andere digitale bibliotheekdiensten en een doorlink naar heel veel leuke boekentips.

Het bericht Bibliotheek Deventer start opnieuw een Afhaalbieb verscheen eerst op Salland TV.