Brandweer IJsselland koopt 23 nieuwe tankautospuiten

De brandweer van Veiligheidsregio IJsselland heeft de bouw van 23 gelijke tankautospuiten Europees aanbesteed. De opdracht is na een lange periode van voorbereiding gegund aan de DRV-Groep uit Hoogeveen. De voertuigen worden geproduceerd door de firma Rosenbauer uit Oostenrijk en geïmporteerd door DRV. De 23 tankautospuiten worden in de periode 2018 t/m 2021 afgeleverd.

Naast het bouwen van de 23 tankautospuiten wordt de DRV-Groep ook verantwoordelijk voor het jaarlijks onderhoud van deze voertuigen en de bijbehorende bepakking (jaarlijkse keuringen) gedurende de gebruiksduur van de tankautospuit, ruim 20 jaar.

Betrokkenheid personeel
De beoordeling van de aanbiedingen heeft plaatsgevonden door het brandweerpersoneel, zowel vrijwilligers als beroeps dat na aflevering ook met de voertuigen moet gaan werken. De selectie is uitgevoerd op basis van het principe Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Dit betekent dat er een weging heeft plaats gevonden tussen de prijs én kwaliteit. De aanbiedingen zijn door het brandweerpersoneel in de projectgroep onder andere getoetst op duurzaamheid, veilig werken en rijden, kwaliteit en praktisch gebruik.
Brandweer IJsselland is erg trots dat de samenstelling van de nieuwe tankautospuiten met zoveel betrokkenheid uit de gehele veiligheidsregio heeft plaatsgevonden. Aan een lange aanbestedingsperiode komt nu een einde met een mooi en duurzaam resultaat.

Bijschrift bij foto: het contract wordt ondertekend door burgemeester Ton Strien (portefeuillehouder brandweer IJsselland) en André Knol (DRV-Groep).

Source: Salland TV