Buitengebied Deventer voorzien van glasvezel

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Deventer is afgerond. Vrijdag 5 april werd de laatste glasvezelaansluiting gerealiseerd. Jos van de Klauw, directeur Glasvezel buitenaf, wethouder Frits Rorink van gemeente Deventer, Ben Nijboer van SallandGlas en Steef Hofland van aannemer VolkerWessels Telecom verrichten samen de laatste handeling om ook Huize De Bannink aan te sluiten op het netwerk van de toekomst.

De heer Scheffer is blij met de komst van glasvezel. “Voor ons is een goede internetverbinding essentieel. Op ons landgoed organiseert Trainers Academie trainingen, sessies voor coaching en assessments. Hierbij zijn onlinemiddelen heel belangrijk. Met de komst van glasvezel kunnen wij optimaal ons bedrijf runnen.”

Wethouder Frits Rorink was ook aanwezig bij de aftrap van het project. “Dat er nu in het buitengebied van de gemeente Deventer overal glasvezel ligt is fantastisch. Ik ben dan ook heel blij met de inzet van de heren van SallandGlas, die zich samen met de ambassadeurs uit onder andere Deventer, hebben ingezet voor dit project. Glasvezel is voor de leefbaarheid in het buitengebied een absolute must. Denk aan ouderen die afhankelijk worden van zorg op afstand of agrariërs die hun boerenbedrijf verder willen automatiseren, met een breedbandverbinding is dat geen belemmering meer.”

Ook Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf is tevreden over het resultaat. “Glasvezel aanleggen in het buitengebied is een uitdaging. Het buitengebied van Salland kenmerk zich door de vele bomen. Dit betekent dat onze aannemer VolkerWessels Telecom veel extra boringen heeft moeten doen. Er is zo’n 460 kilometer aan glasvezelgeul gegraven. Hierdoor is voor 1600 adressen in Deventer glasvezel beschikbaar gekomen.” aldus Van der Klauw.

Deventer is onderdeel van het gebied Salland Zuid waar de aanleg in de afrondende fase is gekomen. Er zijn nog een aantal adressen die de komende weken worden aangesloten en de aannemer is bezig met het wegwerken van de openstaande punten. De verwachting is dat alle werkzaamheden in Salland Zuid in april zijn afgerond.

Het bericht Buitengebied Deventer voorzien van glasvezel verscheen eerst op Salland TV.