Carnaval bij de Buuren

Met nog ruim een maand op de kalender voordat het carnaval in het Heuidarp en Salland helemaal losgaat, organiseert Dansgroep Iesselstars samen met Bij de Buuren een heuse carnavalskledingmarkt.

De afgelopen weken hebben vrijwilligers van de Iesselstars, de dansgroep van C.V. “Iesselzotten Olst”, carnavalskleding ingezameld. Op zaterdag 26 januari a.s. worden deze te koop aangeboden in de winkel van Bij de Buuren aan de Droststraat in Olst. De opbrengst komt ten goede aan de jeugd van de dansgroep. Hiervan wordt de ruimte betaald voor de trainingen en de kleding. Uiteraard pikt ook Bij de Buuren een graantje mee van de opbrengst.

Bij de Buuren is de winkel van de organisatie Goede Buren. Bij deze organisatie staat de circulaire economie centraal. Zo kan men er onder anderen terecht voor zeer betaalbare tweedehands kleding, speelgoed of boeken, verse groente van Overkempe, kan men er op gezette tijden terecht voor reparatie van kapotte spullen of voor advies over energie. Tijdens openingstijden is het steevast gezellig aan de aanwezige stamtafel. En iedere laatste zaterdag van de maand is het Soepcafé geopend. Voor een klein bedrag kan je er je eigen schap huren.

De carnavalskledingmarkt sluit uitstekend aan bij de doelstelling van de Goede Buren. Mooie carnavalskleding en diverse accessoires voor kinderen, maar ook voor volwassenen, worden voor een kleine prijs aangeboden. De markt is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de markt kunnen de kinderen alvast in opleiding voor het bouwen van wagens later. Achter in de winkel zal een knutseltafel staan, waar kinderen met papier mache aan de slag kunnen.

Het artikel Carnaval bij de Buuren verscheen het eerst op Salland1.