De bieb zoekt vrijwilligers digitale vaardigheden

Vind je het leuk om anderen iets waardevols te leren? Word vrijwilliger digitale vaardigheden bij de Bibliotheek in Olst en help mensen digitaal hun weg te vinden in de maatschappij.

Internet, computers en de smartphone hebben ons leven onherkenbaar veranderd. Nieuwe technologie brengt onze leefwereld veel moois. Digitale vaardigheden – het kunnen omgaan met die technologie – zijn onmisbaar voor iedereen, om te kunnen meedoen in de samenleving.

Wil jij anderen een handje helpen om digitale vaardigheden te leren? Word dan vrijwilliger bij de Bibliotheek en kom cursussen geven! In de Bibliotheek in Olst bieden we verschillende cursussen aan. Bijvoorbeeld een startcursus voor mensen die bij wijze van spreken nog nooit een computer van dichtbij hebben gezien. Of een praktische cursus om te werken met de websites van de gemeente en de overheid.

Voor de digitale cursussen in Olst zoeken we enthousiaste vrijwilligers met gevoel voor mensen en technologie. Je vindt het leuk om kennis te delen en mensen nieuwe dingen te leren. Je hebt oog voor privacy en kunt jouw verhaal afstemmen op het niveau van de mensen met wie je werkt. Als vrijwilliger digitale vaardigheden van de Bibliotheek Salland krijg je een training en je wordt goed begeleid. Er is geen vrijwilligersvergoeding, wel een reiskostenvergoeding als je van iets verder komt. Je werkt samen in een leuk team en bent gratis lid van de bieb. Heb je veel of juist weinig tijd? Je werk stemmen we af op jouw wensen.

Is dat echt wat voor jou? Neem dan contact op met de Bibliotheek in Olst of stuur een e-mail naar froukje.weber@bibliotheeksalland.nl.

Het artikel De bieb zoekt vrijwilligers digitale vaardigheden verscheen het eerst op Salland1.