De Scheg en het Borgelerbad in Deventer gaan de komende weken gefaseerd open

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte op 6 mei zijn versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd en mag er onder bepaalde voorwaarden weer worden gesport. De Scheg en het Borgelerbad in Deventer gaan de komende weken gefaseerd open. Zo kunnen banenzwemmers en verenigingen vanaf maandag 18 mei tijdens gezette tijden en onder bepaalde voorwaarden weer gebruik maken van de Deventer zwembaden.
Nieuw rooster
Zwembadmanager van De Scheg en het Borgelerbad Ron Bauhuis legt uit: “Om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen is een nieuw rooster opgesteld. Gestart wordt met banenzwemmen vanaf 18 mei. Hierdoor kunnen zo’n 10 tot 12 personen tegelijk zwemmen, afhankelijk van de locatie. Er wordt steeds 45 minuten gezwommen. Daarna heeft de gast 15 minuten de tijd om zich om te kleden en de locatie te verlaten alvorens de volgende groep komt. De eerste week worden er zo’n 94 zwemuren aangeboden. De opvolgende week worden daar 12 aquasportlessen aan toegevoegd, met elk een capaciteit voor 15 personen”, besluit Bauhuis.
Protocol zwembaden
Om de eerste banen te kunnen trekken worden gasten verzocht het protocol zwembaden door te nemen. Want er zijn wel een aantal zaken gewijzigd. Zo dienen zwemmers zich thuis te douchen en de badkleding onder normale kleding aan te doen, zodat u geen kleedkamer hoeft te bezoeken bij aankomst op locatie. Het volledige Protocol zwembaden is te vinden op www.descheg.nl en www.borgelerbad.nl.
Landelijke regeling
Sinds 11 mei mag er bewegingsonderwijs op scholen gegeven worden. Volwassenen mogen weer buiten sporten en bewegen, alleen of samen, mits 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen, uitsluitend georganiseerd, buiten sporten. Wedstrijden, het delen van kleedkamers en douchen op locatie is/zijn voorlopig niet toegestaan.
Ook binnen- en buitenzwembaden mogen weer open sinds 11 mei, indien aan de richtlijnen van het RIVM en de ZwembadBranche wordt voldaan. Voor De Scheg en het Borgelerbad betekent dit dat zij vanaf 18 mei hun deuren openen voor banenzwemmers en verenigingen. De opvolgende week breiden zij het programma uit met aquasportlessen en vanaf juni starten ook de zwemlessen. Voor alle overige activiteiten zoals recreatiefzwemmen is op dit moment nog geen startdatum bekend.
Het bericht De Scheg en het Borgelerbad in Deventer gaan de komende weken gefaseerd open verscheen eerst op Salland TV.