Deventer Promotie Prijs 2018 voor Daaf Ledeboer en Eva Kleeman voor de tentoonstelling Roofkunst

De Deventer Promotie Prijs 2018 is zaterdag 27 januari uitgereikt aan Daaf Ledeboer en Eva Kleeman voor de tentoonstelling Roofkunst. Na jaren van voorbereiding zijn de winnaars er in geslaagd met Roofkunst, van 12 mei t/m 27 augustus 2017 in de Bergkerk, een tentoonstelling te maken van nationale en zelfs internationale allure. In de historische Bergkerk durfden zij de uitdaging aan om een zo omvangrijk tentoonstellingsproject te realiseren, zoals daarvoor nog niet in Deventer mogelijk bleek.Zij wisten te komen tot een unieke samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, met onder meer een  groot aantal bruiklenen uit de nationale kunstcollectie.

De tentoonstelling Roofkunst genereerde bovendien zeer veel promotie voor Deventer, van The New York Times tot de Italiaanse televisie, van nagenoeg alle landelijke dagbladen én omroepen. Er was een speciaal dagarrangement in samenwerking met de NS, en ook met de Nationale Bank Giroloterij. Daaf Ledeboer en Eva Kleeman werkten vanuit de Ter Borgh Stichting te Deventer. Inmiddels werken ze aan een tweede grote tentoonstelling, mogelijk in 2019 in de Bergkerk. De Deventer Promotie Prijs 2018, bestaande uit een uniek zilveren kunstwerk door MinkKoot edelsmeden te Deventer, werd in de Penninckshoek aan de Brink uitgereikt door wethouder Jan Jaap Kolkman, ook voorzitter van de Stichting Stadsmarketing Deventer.

De prijs, ingesteld in 1995, eert en waardeert personen of organisaties die door hun activiteiten een substantiële bijdrage leveren aan de promotie van Deventer én die daar mee door blijven gaan. De eerste winnaars waren Jan en Emmy Strik, voor het Dickens Festijn. Vorig jaar ging de prijs naar Özcan Akyol. Daaf Ledeboer en Eva Kleeman zijn de 24e winnaars van de prijs.

Source: Salland TV