Deventer sporters op weg naar de special Olympics in Twente

De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen ingepakt. Zo’n 80 sporters en 40 coaches vertrekken vandaag naar Twente om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 10, 11 en 12 juni. Dat weekend hangt de vlag van de Deventer Sportploeg op het stadhuis in top! De tachtig sporters doen mee aan zes verschillende sporten: judo, tafeltennis, zwemmen, wielrennen, skeeleren en voetbal.

In het Fanny Blankers Koenstadion in Hengelo vindt de openingsceremonie plaats met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur, het afleggen van de eed en natuurlijk een aantal optredens. Mr. Pieter van Vollenhove verricht de officiële opening.

Partners

Veel ouders en familieleden bezoeken de openingsceremonie (en natuurlijk de wedstrijden in het weekend) maar ook een groot aantal belangrijke partners gaat vrijdagavond – tijdens de inmiddels bekende VIP-tour – mee naar Twente. Zonder de steun van deze betrokken bedrijven en organisaties zou het aangepast sporten in Deventer en omgeving de afgelopen jaren niet zo’n grote vlucht hebben genomen. Wethouder Liesbeth Grijsen en NOS-sportverslaggever Maarten Tip zijn die avond gastvrouw en -heer.

Blije sporters

De Coronaperiode is heel lastig geweest voor de sporters. Ze konden weinig doen en hebben vaak veel te weinig bewogen. De Special Olympics van 2020 zijn niet doorgegaan door Corona. Gelukkig zijn de sporters allemaal weer volop aan het trainen en ze hebben enorm veel zin in het toernooi.

Medailles

Na de openingsceremonie gaan sporters en coaches naar het Olympisch Dorp. In het weekend gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of kwart over acht hoopt de ploeg, met heel veel medailles, terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).

Duimt u met hen mee voor mooie, sportieve prestaties en mooi weer?

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico