Dorpshuus uit Heino ontvangt € 2.980,- om eenzame ouderen deze zomer afleiding te bieden

Dorpshuus heeft een bedrag van € 2.980,- ontvangen om in gemeente Raalte activiteiten te ontplooien die eenzame ouderen tijdens de zomermaanden extra ondersteunen. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds.

In Nederland waren voor de coronacrisis al veel ouderen die zich eenzaam voelden. De coronacrisis treft deze groep momenteel extra zwaar. Kwetsbare ouderen kunnen weinig tot geen bezoek ontvangen en reguliere groepsactiviteiten komen te vervallen. Buurthuizen zijn gesloten en er kunnen geen bijeenkomsten of groepsuitjes plaatsvinden. En dat terwijl zij juist zo’n behoefte hebben aan contact.

Alle zeilen bij
Organisaties als Dorpshuus zetten nu alle zeilen bij om hun activiteiten op een alternatieve wijze doorgang te laten vinden. Zodat er voor senioren in gemeente Raalte ook tijdens de zomermaanden manieren zijn om met anderen in verbinding te staan.

Eenzaamheid beperken
Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds streven er gezamenlijk naar dat eenzaamheid onder ouderen zoveel mogelijk beperkt wordt tijdens de zomermaanden. De fondsen hebben daarom een bedrag van ruim 300.000 euro verdeeld onder 110 organisaties in heel het land die zich inzetten voor senioren. Alle 110 organisaties worden ook op andere manieren

Het bericht Dorpshuus uit Heino ontvangt € 2.980,- om eenzame ouderen deze zomer afleiding te bieden verscheen eerst op Salland TV.