Eerste twee ‘Fietsslingers van Salland’ gelanceerd

Special FietsActief met fietsroutes langs Sallandse iconen, geheimen en gastvrije locals

Salland Marketing lanceert twee nieuwe fietsroutes onder de naam ‘Slinger van Salland’. De fietsroutes worden gepresenteerd in de special van het landelijke fietsmagazine FietsActief en zijn online via www.slingervansalland.nl te downloaden. Met de presentatie van deze twee fietsslingers is een start gemaakt met een unieke fietsroute die in 2021 uit 5 etappes bestaat, circa 200 kilometer lang is en slingert door het Sallandse landschap. De routes, die het hele jaar rond te fietsen zijn, zijn onderscheidend vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen & geheimen en de hartelijke en gastvrije locals!

FietsActief
Deze week is een special bij het landelijk fietsmagazine FietsActief verschenen. Met daarin de volledige aandacht voor de Slingers van Salland en de Vechtdalroute. Het boekje staat vol fietsinspiratie, afstaptips en aanbiedingen om komende tijd lekker te genieten in Salland en Vechtdal Overijssel. Dit bewaarexemplaar is bezorgd bij betrokken ondernemers en tourist info’s in beide regio’s en gratis verkrijgbaar voor iedere fietsliefhebber. MarketingOost is trots deze uiting tot stand te hebben gebracht in samenwerking met de partners in Salland en Vechtdal Overijssel.

Verslingerd aan Salland
Veel mensen kozen er deze zomer voor om op vakantie te gaan en met de fiets het veelzijdige Sallandse landschap te verkennen. Met de IJssel, de Sallandse Heuvelrug en het coulisselandschap omgeven door landgoederen heeft Salland voor fietsers veel te bieden. Maar er ook vele verhalen te vertellen, zoals de ‘Heks van Lettele’ en de landgoederen van Heino. Samen met ondernemers en plaatselijke organisaties uit Lettele en Heino zijn twee fietsslingers ontwikkeld.

De ‘Heks van Lettele’ en het verhaal van Heino
Beide fietsroutes hebben hun eigen identiteit. De ‘Heks van Lettele’ is geïnspireerd op de legende uit 1493, verbonden met het stenen kruis op de Eikelhof. De route gaat over verharde fietspaden en wegen in het coulisselandschap van de Sallandse gemeenten Deventer en Olst-Wijhe. Wanneer je door Salland – in het bijzonder de omgeving van Heino fietst- zie je ontzettend veel landhuizen, kastelen en prachtige tuinen. Bijna nergens in Nederland zie je zoveel landgoederen zo dicht bij elkaar. Wat ook opvalt zijn de oude boerderijen met hun kenmerkende luiken in diverse kleuren, . Wanneer je de Slinger ‘Heino, verhalen van landschap en landgoederen’ fietst maak je kennis met de verhalen achter deze landgoederen en luiken.

5 fietsslingers in 2021
In het voorjaar van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 200 km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. De slingers worden dan ook fysiek uitgebracht in een boekje. De eerste twee slingers kun je downloaden op www.slingervansalland.nl. Het project Slinger van Salland is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.

Het bericht Eerste twee ‘Fietsslingers van Salland’ gelanceerd verscheen eerst op Salland TV.