Feestelijke opening Burgemeesterkwartier in Raalte

De inrichting van het Burgemeesterkwartier in het centrum van Raalte is afgerond. De voormalige locatie van basisschool De Horizon en de bibliotheek aan de Westdorplaan is de afgelopen jaren omgetoverd tot een woonlocatie. Het prachtig gelegen Burgemeesterkwartier is vanmiddag op feestelijke wijze officieel geopend.

Het nieuwbouwplan is door de gemeente Raalte en SallandWonen gezamenlijk ontwikkeld. Het bestaat uit 40 woningen: 8 bouwkavels, 5 levensloopbestendige koopwoningen en 5 levensloopbestendige huurwoningen en twee appartementsgebouwen voor huurders van SallandWonen. Samen met de bewoners, omwonenden en andere betrokken is er een toost uitgebracht op de duurzame woonplek. Wethouder Wout Wagemans: “We zijn er samen met de omwonenden in geslaagd om er een eigentijds en functioneel woongebied van te maken. Het is een pareltje van Raalte geworden, ik ben trots op het resultaat.” Directeur van SallandWonen Marijke Kool vult aan: “Het is prachtig geworden. Ik ben blij voor alle nieuwe huurders en hun buren.”

Het Burgemeesterkwartier is klimaatbestendig ingericht. Dit geldt ook voor de straat. Er is een nieuwe type bestrating toegepast. Het regenwater trekt direct tussen de stenen door de bodem in. Dit beperkt de kans op wateroverlast en maakt het mogelijk om het water vast te houden op de plek waar het valt. Het regenwater wordt hierdoor niet meer afgevoerd via het riool. Als openingshandeling en ter demonstratie van de werking van de straat leegden wethouder Wagemans en directeur Kool een grote bak water op de straat.