Fietstocht Trots op Colmschate in De Kuip

Colmschate – Op zondagmiddag 13 september start vanuit Gemeenschapshuis De Kuip de fietstocht Trots op Colmschate. Afgelopen maanden kon er bij Jumbo Hans Kok op Winkelcentrum Colmschate gespaard worden voor plaatjes van Colmschate. Het plaatjesboek Trots op Colmschate is de basis voor een prachtige fietstocht door de buurtschappen van Colmschate, ontdek het Colmschate van nu met de foto’s van toen.

De fietstocht wordt georganiseerd door Jumbo Hans Kok, Joop Harmsen van Facebookpagina Colmschate Vrogger en Noe en De Kuip. Er was heel veel belangstelling voor de spaaractie en zelfs oud bewoners van Colmschate begonnen te sparen. Met name Joop Harmsen heeft diverse boeken volgeplakt en aan betrokkenen overhandigd. De organisatie hoopt dat er na maanden van weinig activiteiten dit weer een eerste aanzet is om op een coronaproof wijze met elkaar van           het mooie gebied van Colmschate en omgeving te genieten.

Naast de fietstocht is er tijdens de ruilmiddag ook nog de mogelijkheid om de laatste plaatjes uit te wisselen. Lukt het niet om het boek compleet met stickers te krijgen, dan liggen er bij Jumbo Hans Kok en De Kuip formulieren om als nog tegen een kleine vergoeding het boek compleet te krijgen, of nog een compleet boek te bestellen.

Alle activiteiten zijn volledig coronaproof en het ruilen start om 11 uur en vanaf 12 uur start de fietstocht. De route vindt men in een boekje met de fietsroute begeleid met foto’s uit de Colmschater geschiedenis. Tijdens de fietstocht is er ook een rustpunt op een bijzondere locatie in Colmschate. De route is zo’n 20 km.

Deelname aan de fietstocht kost € 3,00 per persoon inclusief een tasje met wat lekkers voor onderweg, de fietsroute en een versnapering op het rustpunt. Aanmelden is i.v.m. de coronamaatregelen noodzakelijk en kan via de sites van Jumbo Hans Kok (jumbohanskok.nl) en De Kuip (www.de-kuip.nl).

U vindt Gemeenschapshuis De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate