Gemeente Olst-Wijhe gaat Jeugdcompliment uitreiken

In maart 2019 wil de gemeente voor de tweede keer het ‘Jeugdcompliment Olst-Wijhe’ uitreiken. Hiermee laat Olst-Wijhe zien dat de gemeente veel waarde hecht aan de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren. Het jeugdcompliment is bedoeld voor jongeren tot achttien jaar, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving van Olst-Wijhe. Ook jongeren die buiten deze gemeente wonen, kunnen ervoor in aanmerking komen als ze zich inzetten voor de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Kandidaten voor het Olst-Wijhese jeugdcompliment mogen maximaal 17 jaar zijn. De kandidaat moet zich langere tijd belangeloos ingezet hebben voor anderen of een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd hebben. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan voor of in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Mantelzorgers krijgen waardering buiten het jeugdcompliment
Bij het jeugdcompliment in 2017 waren verschillende aanmeldingen van jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorgers). Bij de evaluatie is besloten om deze jonge mantelzorgers op een andere manier te waarderen. De uitvoering daarvan gebeurt via Evenmens. Meer informatie hierover is te krijgen via info@evenmens.nl.

Ken jij een jongere die een compliment verdient?
Meld deze jongere dan voor 15 februari 2019 aan voor het jeugdcompliment via www.olst-wijhe.nl/jeugdcompliment. Als er goede aanmeldingen zijn dan vindt de uitreiking van het ‘Jeugdcompliment Olst-Wijhe’ plaats op woensdagavond 6 maart 2019, vlak na de Nationale Complimentendag.

Een jury, die onder anderen uit achttien jongeren bestaat, beoordeelt de nominaties op basis van een aantal voorwaarden. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van honderd euro klaar. Alle anderen die worden voorgedragen, kunnen een cadeaubon van dertig euro krijgen.