Gemeente Raalte heeft informatiebijeenkomsten over asbestdaken

Asbestdaken vormen een risico voor gezondheid en milieu. Daarom worden asbestdaken waarschijnlijk vanaf 2024 verboden in Nederland. De gemeente Raalte ondersteunt u graag bij het verwijderen van uw asbestdak.

Informatiebijeenkomsten
Heeft u een (verdacht) asbestdak of wilt u meer informatie over het asbestdakenverbod, de aanpak van een dak of de subsidiemogelijkheden? Kom dan naar de informatiebijeenkomsten:

• 12 september om 19.30 uur in het HOFtheater
Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op daken van ondernemers
• 19 september om 19.30 uur in het HOFtheater
Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op daken van particulieren
Het is ook mogelijk om naar de informatiebijeenkomsten in de gemeente Olst-Wijhe te gaan.

• 13 september om 19.30 uur in het Holstohus in Olst
Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op daken van particulieren
• 27 september om 19.30 uur bij Logtenberg op de Boerhaar
Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op daken van ondernemers

De deuren zijn op beide locaties vanaf 19.00 uur voor u geopend. Tijdens de bijeenkomst is er, na het algemene gedeelte met presentaties van verschillende experts, gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen op de ‘informatiemarkt’.

Financiële vergoeding
Voor iedere m2 verwijderd asbestdak stelt de gemeente een vergoeding van €1,00 beschikbaar naast de rijksvergoeding van €4,50. Daarnaast ondersteunt de gemeente u ook door u te koppelen aan bedrijven die u kunnen ontzorgen. Bijvoorbeeld door dak er af-dak er op of zelfs met u aan de keukentafel mee te denken over uw toekomstplannen.

Asbestdaken
Eigenaren van een woning of schuur waarvan het dak waarschijnlijk asbest bevat hebben onlangs een uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, maar denkt u toch een asbestdak te hebben? Ook dan bent u van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op raalte.nl/asbestdaken.