Goed Veur Mekare organiseert inloopavond over zoncentrale Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft in november een motie aangenomen die het voor coöperatie Goed Veur Mekare mogelijk maakt om vol gas te geven aan de ontwikkeling van het zonnepark Noordmanshoek in Wijhe. Daarom organiseert de coöperatie Goed Veur Mekare U.A. een inloopavond voor belangstellenden in de Longhorn (Langstraat 19 in Wijhe) op 12 december a.s. van 19.00 tot 21.00 uur.

“Omdat de gemeente nu heeft uitgesproken dat de ontwikkeling van het zonnepark niet hoeft te wachten op de verdere planontwikkeling van Noordmanshoek, komt de zoncentrale in een stroomversnelling”, aldus bestuurslid Hans van Vliet.

Van eigen bodem

De coöperatie, die inmiddels 260 leden telt, zal deze avond informatie geven over hoe het zonnepark er uit kan gaan zien, aan welke technische oplossingen gedacht wordt en hoe het landschappelijk wordt ingepast. Als de plannen van de coöperatie kunnen worden gerealiseerd, zal een groot deel van de huishoudens in Wijhe kunnen worden voorzien van groene stroom ‘van eigen bodem’.

De leden van de werkgroep Noordmanshoek en een vertegenwoordiger van de gemeente zullen er ook bij zijn voor vragen over het proces om voor het gehele gebied een mooi plan te maken.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 19:00 uur staan de koffie en thee klaar; de entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.goedveurmekare.nl en op Facebook.

Het artikel Goed Veur Mekare organiseert inloopavond over zoncentrale Wijhe verscheen het eerst op Salland1.