Hondenpoeptegel met kindertekeningen schudt hondenbezitters wakker

Hondenpoep op de stoep is een van de grootste ergernissen van wandelaars, zeker rondom scholen. Kinderen letten hier niet op en stappen er middenin. Dat is natuurlijk niet fris. Rondom de Matzerschool in Wijhe is er veel overlast van hondenpoep. De gemeente Olst-Wijhe zette samen met de school een project op om de paden hondenpoepvrij te krijgen.

Stoeptegels met tekeningen
Binnenkort liggen er bijzondere stoeptegels in de paden. Op deze tegels staan tekeningen van de kinderen van groep 3 en 4 van de school. Hierop hebben zij uitdrukking gegeven aan de ergernis over de hondenpoep. Op 19 februari legde burgemeester Ton Strien samen met een leerling van groep 3/4 de eerste tegel. Met deze tegels willen de school en de gemeente hondenbezitters er op ludieke wijze op attenderen hoe vervelend de poep op de stoep is en dat zij deze moeten opruimen.

Schone omgeving
Nicole Pot, directeur van de Matzerschool: “Wij zijn blij dat de gemeente met ons heeft meegedacht hoe we de stoepen weer schoon kunnen houden, zoals het ook hoort. Het is extra leuk dat de kinderen hierin actief zijn betrokken. Met veel enthousiasme maakten zij de tekeningen die straks ook daadwerkelijk op de tegels te zien zijn. We hopen dat de stoeptegels hondenbezitters wakker schudden en onze paden weer schoon blijven.” “Het moet een keer afgelopen zijn met de hondenpoep op straat”, vindt burgemeester Ton Strien. “Daarom werken wij graag met Nicole en de kinderen van de Matzerschool samen. Gelukkig ruimen veel hondenbezitters de poep zelf op. Sommigen hebben het kennelijk nog niet begrepen. De tegels herinneren hen hieraan. Ik zal onze handhavers vragen de komende tijd extra aandacht te besteden aan de omgeving van de Matzerschool.”

Bent u benieuwd naar de stoeptegels? U vindt ze aan de Molenstraat, Van Nahuijsstraat en het Molenstraatje in Wijhe.

Source: Salland TV