Lokale partijen nodigen inwoners en toeristen uit om het rivierengebied te ontdekken

DEVENTER, OLST/WIJHE – Op 26 en 27 september organiseren IVN Natuureducatie en diverse lokale partijen onder het credo ‘beleef de IJssel’ activiteiten voor jong en oud op, langs en over de IJssel. Denk aan een opruimactie met DAVO bieren, een excursie langs de IJssel met IVN Deventer of een concert van het Stedelijk Orkest Lebuïnus op het Welle terras. Een overzicht van de activiteiten is hier te vinden.

Projectleider Peter Mol van IVN: ‘Tijdens het ontdekweekend laten we inwoners van en toeristen in Deventer en Olst-Wijhe zien hoe prachtig het rivierengebied is. Maar helaas is het rivierenlandschap niet alleen maar mooi. Tijdens de activiteiten is daarom ook aandacht voor de (plastic)vervuiling op de oevers en in het water zelf.’

Samen voor een schone IJssel
Het ontdekweekend is onderdeel van het programma ‘Schone IJssel’ dat wordt ondersteund door de provincie Overijssel. In het programma zet IVN zich samen met inwoners, gemeenten en de provincie in om plasticvervuiling op de oevers van de IJssel tegen te gaan. In het najaar van 2019 ruimden 250 vrijwilligers de oevers van de IJssel op bij Deventer, Olst-Wijhe, Zwolle en Kampen en brachten 70 vrijwillige onderzoekers het afval op de oevers in kaart. Ook dit najaar wordt er opgeruimd en onderzocht door vrijwilligers langs de IJssel. Met het ontdekweekend nodigt IVN mensen uit om het rivierlandschap te ontdekken.

Over Schone Rivieren
Wereldwijd vormt plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt: plastic afval dat in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee waar het bijdraagt aan plasticsoep. Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation, brengt de plasticvervuiling in kaart en pakt aan bij de bron. Het ultieme doel? Plasticvrije rivieren in 2030! Meedoen? Kijk op www.schonerivieren.org.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht Lokale partijen nodigen inwoners en toeristen uit om het rivierengebied te ontdekken verscheen eerst op Salland TV.