Multifunctioneel beachcourtveld voor Lemelerveld

Verenigingen Auto van Ewijk/LHC en de Bevers slaan handen ineen

Het kunstgras handbalveld wordt omgebouwd tot een multifunctioneel beachcourtveld. Vanwege het minimale gebruik van het handbalveld in Lemelerveld hebben handbalvereniging Auto van Ewijk/LHC en volleybalvereniging de Bevers het idee opgevat tot deze aanpassing. Dit veld is toegankelijk voor alle Lemelervelders. Provincie Overijssel ziet de meerwaarde hiervan in en verstrekt subsidie. Beide verenigingen gaan nu met de gemeente aan de slag om het beachcourtveld in Lemelerveld zo snel mogelijk te realiseren.

Los van de leden van beide verenigingen die hier hun voordeel mee doen, zien beide verenigingen de duidelijke meerwaarde. Zoals de verbindende rol die dit multifunctionele beachcourtveld gaat spelen in de kern Lemelerveld. Samen met beide verenigingen heeft de gemeente hiervoor een succesvol subsidieverzoek ingediend bij provincie Overijssel. “Hier zijn we ontzettend blij mee, want zonder deze subsidie van de provincie zou het realiseren van een beachcourtveld waarschijnlijk bij een droom zijn gebleven” aldus Gerben ten Broeke, namens volleybalvereniging de Bevers. “We kunnen niet wachten om te starten” vertelt Nicole van Oene, namens handbalvereniging Auto van Ewijk/LHC. “We hebben allerlei ideeën, waarbij we ook personen/organisaties in de kern Lemelerveld betrekken om er samen een Lemelervelds succes van te maken.”

Wethouder Jan Uitslag is bijzonder enthousiast: “Ik ben blij dat de kern Lemelerveld er een mooie sportvoorziening bij krijgt die ook nog eens als katalysator kan dienen om het buiten bewegen te bevorderen. Zeker in deze coronatijd, waarbij buiten bewegen geen automatisme is. Gelet op het enthousiasme van beide sportverenigingen kan het niet anders dan dat het beachcourtveld een succes gaat worden.”

Het bericht Multifunctioneel beachcourtveld voor Lemelerveld verscheen eerst op Salland TV.