Ook ’s nachts met de trein op traject Zwolle-Enschede

Vanaf vrijdag 19 juni rijdt Keolis Blauwnet na middernacht met twee extra ritten op het traject Zwolle-Enschede. De extra late ritten wordt komend jaar op vrijdag en zaterdag vast in de dienstregeling opgenomen. Reizigers krijgen hiermee de kans om op een nachtelijk tijdstip via de provinciehoofdstad terug te keren naar Twente of hun reis na middernacht in Zwolle voort te zetten richting de Randstad of Groningen.

Vanuit Enschede vertrekt de extra late trein om 00.03 uur ’s nachts en arriveert om 01.01 uur in Zwolle. De rit biedt aansluiting op station Hengelo naar Zutphen om 00.16 uur, naar Oldenzaal om 00.18 uur en naar Goor om 00.46 uur. De extra trein vanuit Zwolle vertrekt om 01.05 uur en arriveert om 02.00 uur in Enschede. De trein stopt op de treinstations van Heino, Raalte, Nijverdal, Wierden, Almelo, Almelo de Riet, Borne, Hengelo en Enschede Kennispark. Keolis ziet de nachtritten als een extra service richting de reizigers die laat op de avond wensen te vertrekken. Op dit moment vertrekt de laatste trein vanaf Enschede om 23.34 uur. Reizigers die in Zwolle opstappen, kunnen dat nu nog tot 23.51 uur doen.

Na een periode van een jaar evalueren Keolis en de provincie Overijssel de ritten om te kijken op welke wijze deze een vervolg krijgen. In verband met onderhoudswerkzaamheden die ’s nachts worden uitgevoerd, is het niet mogelijk om de trein op een later tijdstip te laten rijden.

Coronamaatregelen
De gehanteerde maatregelen om verantwoord reizen in het OV in Nederland mogelijk te maken, gelden vanzelfsprekend ook voor de extra late ritten. Zo is het voor reizigers van 13 jaar en ouder per 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. Meer informatie over de dienstregeling van Keolis Blauwnet en de coronamaatregelen in het OV vind je op www.keolisblauwnet.nl.

Het bericht Ook ’s nachts met de trein op traject Zwolle-Enschede verscheen eerst op Salland TV.