Oud voorzitter lokale omroep Vechtdal (Dalfsen,Ommen) veroordeeld.

De rechtbank in Zwolle heeft voormalig voorzitter van de lokale omroep uit het Vechtdal Jan van de V. (56) uit Nieuwleusen vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en terugbetaling van 9000 euro.

Uit een uitgebreid reclasseringsrapport blijkt dat er bij de oud-omroepvoorzitter sprake is van een ‘delictpatroon’  Van der V. gaf aan tot zijn daad te zijn gekomen vanwege financiële problemen. Als voorzitter van de lokale omroep had hij een bankpas waarmee hij bijna een jaar lang kleine bedragen pinde.

Eind juni vorig jaar werd de fraude ontdekt en werd de Nieuwleusenaar uit zijn functie gezet aldus bronnen bij de omroep. Tot op heden heeft hij het geld niet terug betaald aan de stichting.

Dit voorval staat in lokale omroep-land niet alleen, in 2014 is de lokale omroep in Kampen ook in opspraak gekomen omdat de toenmalige voorzitter Jacco S. schimmige facturen in de boekhouding stopte en andere facturen niet betaalde waardoor er een enorme schuld bij onder meer de gemeente Kampen was ontstaan. Of de omroep in Het Vechtdal in de problemen komt door van de V. is niet duidelijk, op haar website schrijft Gerrit Westerman, die nu voorzitter is geworden dat er nog geen rode cijfers zijn maar de bodem van de stichtingskas wel in zicht is door dit wanbeleid van van de V.

Source: Salland TV