Raalte genomineerd voor MKB Infra AanbestedingsAward 2019

De gemeente Raalte is verrast met een nominatie voor de landelijke MKB INFRA AanbestedingsAward 2019. Leden van MKB INFRA, de branche voor aannemers van infrastructurele werken, hebben de gemeente Raalte voorgedragen als kanshebber op de award. Een onafhankelijke jury heeft Raalte vervolgens genomineerd.

Elke twee jaar wordt de prijs toegekend aan de gemeente die het meest MKB vriendelijk aanbesteed. Dit houdt in dat de gemeente een gelijk speelveld creëert voor grote en kleine aanbestedende partijen en daarmee eerlijke concurrentie stimuleert.  Wethouder Dennis Melenhorst reageerde verheugd op de nominatie: ‘Een mooie bevestiging dat we samen met ondernemers de goede weg zijn ingeslagen. De komende tijd gaan we dit nog verder versterken.’

In 2017 is het nieuwe inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Raalte vastgesteld. Het nieuwe beleid legt onder andere meer focus op de lokale economie, maar ook op goede communicatie met bedrijven. Dat betekent dat de gemeente Raalte meer kansen creëert voor lokale ondernemers om opdrachten vanuit de gemeente Raalte te kunnen verwerven. Een onafhankelijke jury kiest in januari 2019 de winnaar van de award.

Source: Salland TV