Rick Kemper benoemd tot Sallandse Kei 2019

Salland heeft er een KEI bij. De 26 jarige Rick Kemper benoemd tot ‘Sallandse Kei 2019’. Uit handen van mevrouw M. Procee, voorzitter van het jubilerende Rotary Raalte e.o., ontving Rick een fraai glasobject en een cheque van € 500 die hij naar eigen inzicht kan besteden aan de organisaties waar hij actief voor is.

Rotary Raalte e.o. bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt op verschillende manieren gevierd. Naast de spandoeken met kunstwerken van Sallandse kunstenaars, die al maanden te zien zijn in Raalte, Olst-Wijhe en vier kerkdorpen, wilde de serviceclub ook actieve jongeren in het zonnetje zetten. Juist de actieve deelname aan de samenleving staat bij Rotary hoog in het vaandel. Enkele maanden geleden werd daarom in de pers, via mail en sociale media een oproep gedaan aan verenigingen en het maatschappelijke organisaties om jonge mensen, die een uitzonderlijke actieve bijdrage leveren aan hun organisaties aan te melden voor de titel ‘Sallandse Kei 2019’ . Uiteindelijk werden tien namen opgegeven van jonge mensen die in die organisaties opvallen door hun inzet.

Op 24 juni vergaderde de jury die bestond uit de wethouders Toeter en Blind van respectievelijk de Gemeente Raalte en Olst/Wijhe, de heer Metsemakers, directeur van de Capellenborg in Wijhe, mevrouw Bongertman van WIJZ en mevrouw. Bulstra namens Rotary. Zij nomineerden drie jongeren die Rotaryclub Raalte e.o. op 8 juli ontving bij Hotel/Restaurant de Zwaan voor de prijsuitreiking. Genomineerd waren Reindert Aberson, die aangemeld werd door Scouting uit Olst-Wijhe onder andere vanwege zijn actieve rol bij het werven van nieuwe leden voor deze organisatie; Sanne Dasselaar die veel werk verricht voor Leergeld Salland, de Gehandicaptenadviesraad en Humanitas, alsmede Rick Kemper voor zijn rol bij onder andere de Carnavalsvereniging en Voetbalvereniging in Heeten.

Uiteindelijk besliste de jury, dat Rick Kemper de winnaar is en als eerste de eretitel ‘Sallandse Kei 2019’ mag dragen.

Het bericht Rick Kemper benoemd tot Sallandse Kei 2019 verscheen eerst op Salland TV.