Ruben de Rijk uit Olst wint met Oost-Nederland honkbalteam NK Little League 2018

Honkbalteam Eastern Athletics werd tweede pinksterdag Nederlands kampioen in de Intermediate League competitie (11—13 jaar) in Almere. Ze lieten daarbij teams uit Amsterdam, Den Haag, Midden-Nederland en Limburg achter zich. In de finale werd Brabant United in drie inningen met maar liefst 10-0 verslagen.

Het team van Eastern Athletics wordt gevormd door geselecteerde spelers uit verschillende honkbal teams uit de regio Oost Nederland van o.a. Tex Town Tigers uit Enschede, Eagles uit Deventer en Robur uit Apeldoorn. Van de Deventer Eagles deed ook Ruben de Rijk uit Olst mee.
Ze werden de afgelopen drie maanden intensief in Hengelo en Enschede getraind door Tico Nicolaas en Gaston Wessels, tijdens de wedstrijden bijgestaan door Rayshel Nicolaas. In 2006 behaalden de Eastern Athletics ook al eens het Nederlands kampioenschap met ‘The Littles’ (10-12 jaar) en werden toen zelfs Europees kampioen. Dit keer zijn het de ‘Intermediates’ (11-13 jaar) die 2-7 juli om het Europees kampioenschap in Praag gaan strijden. De winnaars van het EK verdienen een ticket naar de World Series in Amerika!

Little League is een programma voor jonge honkballers en softbalsters van 10 tot en met 16 jaar dat de Nederlandse honkbalbond (KNBSB) naast de reguliere competitie organiseert. Deelnemers schrijven zich individueel in en trainen samen met spelers uit de hele regio. Dit jaar deden 44 regionale honk- en softbalteams mee aan het NK op de velden van Almere ’90 en Zuidvogels. Zie https://www.knbsb.nl/nl/event/nk-little-league-2018/ voor info en uitslagen

Source: Salland TV