Santa Run 2018 in Raalte

Op de Koopzondag van 16 december in Raalte is het zover. Dan wordt de 6e editie van de Raaltese Santafunrun  (http://santarunraalte.nl/) gelopen die om 4 uur s’middags start op de Grote Markt in Raalte. Met deze kerstmannenloop wordt geld bij elkaar gelopen om in 2019 ‘Sallandse Kinderen in de knel’ een Sinterklaascadeautje te geven. Mensen uit de regio vóór mensen uit de regio.

In de vorige vijf edities konden met de bijdragen van de renners die een Kerstmanpak kochten, de bijdragen van ondernemers en organisaties en de opbrengsten van de Santarunloterij steeds meer kinderen een plezier worden gedaan. Dit jaar zijn op 5 december al meer dan 365 kinderen blij gemaakt met de opbrengst van de Santarun die vorig jaar, 2017 werd gehouden.

Tussen de ijsbaan die er ook dit jaar weer op de Grote Markt staat en de Plaskerk, is er om 16.00 uur een grandioze warming up die dit jaar wordt verzorgd door Ellen Witten van USVA Bikes uit Luttenberg, waarna de deelnemers een kort parcours door het dorp lopen. De sfeer wordt opperbest door alle activiteiten die er die middag in het dorp zijn. Voor de warming up zingt dit jaar ook nog een kinderkoor enkele leuke kerstliedjes.

Naast de gebruikelijke deelname van individuele inwoners uit Raalte hoopt de organisatoren van de Santa Run 2018 dit jaar vooral op meer jeugdige deelnemers. Maar ook bedrijven, instellingen en verenigingen worden uitgedaagd met het hele team mee te doen aan deze gezellige samenloop.

Op 16 december sluit ook de lotenverkoop. In de weekenden voorafgaande aan de Santa Run worden in het dorp loten verkocht voor maar € 2,- die kans geven op prijzen als een jaar lang gratis brood, een damesfiets, dinerbonnen, een hotelovernachting enz. De trekking vindt plaats op 7 januari 2019.

Het artikel Santa Run 2018 in Raalte verscheen het eerst op Salland1.