Symposium seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg

Op vrijdag 1 februari 2019 houden vierdejaars studenten Verpleegkunde een symposium ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg’. Het symposium vindt plaats tussen 10.15 en 15.00 uur op Landstede MBO Raalte, aan de Zwolsestraat 63A in Raalte. Een lunch is inbegrepen. Het symposium is georganiseerd voor zorgstudenten uit de zorg en voor mensen die in de zorg werken.

De studenten hopen met het symposium het bestaande taboe op seksueel overschrijdend gedrag in de zorg te doorbreken. Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg vindt vaker plaats dan veel mensen denken. Maar wat is het precies en als het gebeurt, wat doe je dan? Zorgverleners durven er ook lang niet altijd over te praten en zijn bang dat hun collega’s hen niet geloven of denken dat ze overdrijven.

In de ochtend spreken een ervaringsdeskundige, een consulent seksuele gezondheid en een vertegenwoordiger van Flekszorg, organisatie van seksverzorgenden voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Na de lunch rond 12.00 uur zijn er verschillende workshops voor de deelnemers.

Aanmelden voor het symposium kan via https://symposiumlandstede4.wixsite.com/symposium. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het artikel Symposium seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg verscheen het eerst op Salland1.