Volgende culturele bedrijfsplan komt eraan nu voor het nieuwe speelgoedmuseum

Stichting Deventer Verhaal heeft het bedrijfsplan Nederlands Speelgoedmuseum en Bouwershuis opgesteld voor de panden Brink 11 en 12. De plek van het voormalige kantongerecht aan de Brink. Het college heeft het plan door een externe partij laten toetsen. De gemeenteraad gaat het plan bespreken.Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit plan biedt perspectief voor een mooi nieuw museum op de Brink. Het moet een aanvulling worden die de binnenstad van Deventer nog aantrekkelijker maakt om te bezoeken.”

Het Nederlands Speelgoedmuseum krijgt een vaste opstelling op twee etages in het pand Brink 11. Daarnaast komt er een tentoonstellingsruimte op de eerste etage in het pand Brink 12. Op de begane grond komen de entree, de museumwinkel en een educatieruimte. Vanaf hier kom je ook bij de monumentale stijlkamers. Deventer Verhaal kan de verschillende doelgroepen op deze manier beter bedienen. Waarschijnlijk groeit het aantal bezoekers van het Speelgoedmuseum van 24.000 in 2017 naar 45.000 in 2020.

Het bedrijfsplan is voorgelegd aan bureau Gordion. Die heeft het plan getoetst op het museaal concept en aan de criteria die de raad heeft meegegeven. Het bureau geeft aan dat het concept gerealiseerd kan worden als het uiterst sober wordt uitgevoerd.  Stichting Deventer Verhaal heeft een intentieovereenkomst met Franken Vastgoed, de eigenaar van de panden Brink 11 en 12. De eigenaar gaat de panden verbouwen en Stichting Deventer Verhaal gaat de panden vervolgens huren.

Source: Salland TV