Voorpret bij zomers Carnaval in Raalte

Door Sonja Veneman

Onder het genot van een drankje en zelfs een bbq bereiden diverse carnavalsverenigingen zich voor op de optocht door het centrum van Raalte. Enkele verenigingen hebben zich dit weekend al in Heino, Olst en Lemelerveld laten zien. Mooi weer dus wat wil je nog meer? Op de parkeerplaats voor aan de Almelosestraat in Raalte. Geluid wordt getest, kinderen geschminkt en omgekleed.

“Wat warm, dat zijn we niet gewend, ” roept een van de deelnemers van de club Nulse Natjes, gehuld in een mooie vlinderoutfit. Nu maar hopen dat de schmink er niet afglijdt. “Dat gebeurt ons nooit in februari, dan is vaak nat en koud, ” meldt een van de lopers van CV de Paria’s uit Lemelerveld. De muziek staat hard en er wordt al volop gedanst.

Met dit weer moet je goed eten en drinken. Ik spreek de verklede Sinterklaas die gisteren al geinterviewd is door mijn collega’s van RTV Oost. Hij heeft het bier nog in de benen zitten, dus hard lopen door de straten wordt het niet. Een feest is het nog zeker de hele dag tot in de late uurtjes Bij Lampe. Volop hossen en dweilen door de straten van Raalte. We zijn lösss.

Foto Sonja Veneman CV Picobello uit Lemelerveld

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico