Werner Smit goochelt met ijs 

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. Meteorologen schatten de kans dat het hitterecord van 38,6 graden wordt gebroken steeds hoger in. Maar wat betekent de hitte voor een entertainer die met ijsjes werkt. Een feest voor zijn omzet of ligt dat toch een beetje anders? 

Werner Smit (59) uit Wijhe heeft vele jaren in de horeca en in de evenementenorganisatie gewerkt. Een tijdje geleden heeft hij zich laten inspireren door een act met ijsjes. Sindsdien heeft dit hem niet meer los gelaten en heeft hij er zijn eigen “draai” hieraan gegeven. 

Zijn baan heeft hij dit jaar opgezegd heeft en Werner heeft nu nog maar een doel: zoveel mogelijk lachende gezichten zien!

“De bezoekers en deelnemers aan mijn act inspireren mij. Als er een tweeling is krijgen ze nooit hetzelfde ijsje, de grootste persoon krijgt het kleinste ijsje. Die contrasten zoek ik op, dat maakt het dynamisch, onverwacht en hilarisch.” zegt Smit.

“Als de temperatuur boven de 25 graden komt, heb ik wel een probleem. Ik schep het ijs met een lange spatel uit de koeling en haal daar allerlei  capriolen mee uit. Als het te warm is blijft het ijs niet meer aan de spatel hangen en valt het er af”.

“Ik heb deze week drie optredens in het land en hoop daar toch enige verkoeling te brengen”.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico