Wethouder sport, Anton Bosch huldigt Olst-Wijhese sporters

Dinsdagavond huldigde de wethouder van sport van de gemeente Olst-Wijhe, Anton Bosch, de topsporters uit onze gemeente. De wethouder sprak lovende woorden uit over de sporters, hun prestaties en het maatschappelijke belang van sporten. Ook vertelde Alex Booij (ex-profvoetballer en huidig toptrainer) enthousiast over topsport, het belang ervan en ook alles wat daarbij komt kijken. Hij benadrukte dat topsporters prachtige prestaties leveren, maar dat de omgeving daarbij van groot belang is. Daarom werden ook zij – de sporters mochten hun belangrijkste supporters meenemen – hartelijk bedankt, waarna een warm applaus klonk.

Gehuldigde topsporters
Mandy van Lente, zij is met haar team Nederlands kampioen onder de 16 geworden met basketbal. Martin Roesink, hij heeft dit jaar voor de tiende keer op rij meegereden als monteur in een racetruck met de Dakar Rally in Zuid-Amerika en finishte op een zevende plek en als beste Nederlandse team. Ruben de Rijk zit in het Honkbalteam Oost-Nederland en heeft zilver behaald op het EK. Mitchel Schotman heeft in Kampen de Europa Cup BMX gewonnen. Lynn van Zijl werd derde op het NK meerkamp atletiek. Chiel Albers won de tweede plaats op het HandbikeBattle in Oostenrijk. Amber Kijk in de Vegte won met haar pony Captain Jack een tweede plaats op het NK springen in Ermelo. Xena Wimmenhoeve werd met haar team wereldkampioen rolstoelbasketbal in Hamburg. Elleke Steenbergen heeft zowel bij de NK indoor als de NK outdoor bij de masters atletiek meerdere eerste en tweede plekken behaald. Het handbal G-team van Wijhe ’92 veroverde een tweede plaats bij de Special Olympics.

We kijken terug op een mooie avond waarbij we meer dan onze trots hebben uitgesproken voor alle sportieve prestaties die geleverd zijn. Er is van de avond een mooie vlog gemaakt. Deze is terug te kijken op ons YouTube kanaal en via Facebook.