ZDH Adam en Anita de Graaf; Prins & Prinses Deurzakkers Daeventer

Zaterdag 11 november 2017 werd de nieuwe Prins en Prinses der Deurzakkers gepresenteerd in De Horst. Zijne Doorluchtige Hoogheid Adam en Anita de Graaf zijn de nieuwe hoogheden van de oudste carnavalsvereniging uit Deventer en zullen gezamenlijk regeren over het carnavalsjaar 2017-2018. Hun regeringsjaar is extra feestelijk, omdat het een jubileumjaar betreft, de vereniging viert haar 55 jarig bestaan en daarmee zijn Adam en Anita tevens de jubileumprins en jubileumprinses.

Aan het begin van de avond werd er afscheid genomen van Prins Ramon, prins carnaval 2016-2017. Elke groep; Raad van Elf, dansgroep Dynamite, De Prinsengarde en dweilorkest de Deurmatten, binnen de carnavalsvereniging nam op zijn of haar manier afscheid. Om 19.30 uur was zijn afscheid als prins een feit. De zaal in De Horst liep inmiddels gezellig vol met veel andere meezakkers en carnavalsvrienden uit Deventer en het speculeren naar de nieuwe hoogheid begon. De spanning nam steeds meer toe. Zeker vanaf 20.00 uur toen de bekendmaking van start ging. Na een zeer spectaculaire opkomst stonden Adam en Anita de Graaf, als nieuwe hoogheden naast de veurloper. Voor het eerst in het 55 jarig bestaan wordt er geregeerd door een Prinsenpaar. Een extra feestelijke verrassing voor de vele aanwezigen.

Na het installeren van de nieuwe hoogheden en het voorlezen van de Proklamatie, zijn ZDH Prins Adam en Prinses Anita klaar voor hun regeringsjaar bij carnavalsvereniging Deurzakkers Daeventer.

Om elluf over elluf werd het jubileumjaar door de jubileumprins Adam en jubileumprinses Anita extra feestelijk geopend.

Jubileum
Iedere elf jaar viert de Deventer carnavalsvereniging De Deurzakkers een jubileum. Ons jubileumjaar is nu officieel van start. Een jaar met allerlei feestelijke en bijzondere activiteiten. Naast allerlei jubileumactiviteiten zoals een kerstdiner, jubileumreceptie en een oktoberfestival ligt het hoogtepunt van het jubileumjaar op zaterdag 3 februari 2018 tijdens het 5×11 jubileumfeest in de Deventer Schouwburg met een optreden van Guido’s Orchestra band bezetting.

 

Source: Salland TV