december, 2018

Volgorde per maand

 

Girls Only, een avond speciaal voor meiden

Wijz jongerenwerk organiseert iedere tweede vrijdag van de maand een gezellige avond speciaal voor meiden van 11 t/m 14 jaar. 14 december staat helemaal in het teken van chocolade! Girls Only vindt plaats in ‘t SPOC, aan de lange Slagen 29 in Wijhe, en is van 19:00 tot 21:00 uur. Deze avond wordt begeleid door onze jongerenwerkers. Aanmelden kan via: jongerenwerkolstwijhe@wijz.nu. Geef in de mail even kort aan wie er komt, jullie contactgegevens en eventuele bijzonderheden. Voor meer informatie kun je bellen naar: Barbara ter Beke, 06-32452433.

Het artikel Girls Only, een avond speciaal voor meiden verscheen het eerst op Salland1.

De bieb zoekt vrijwilligers digitale vaardigheden

Vind je het leuk om anderen iets waardevols te leren? Word vrijwilliger digitale vaardigheden bij de Bibliotheek in Olst en help mensen digitaal hun weg te vinden in de maatschappij.

Internet, computers en de smartphone hebben ons leven onherkenbaar veranderd. Nieuwe technologie brengt onze leefwereld veel moois. Digitale vaardigheden – het kunnen omgaan met die technologie – zijn onmisbaar voor iedereen, om te kunnen meedoen in de samenleving.

Wil jij anderen een handje helpen om digitale vaardigheden te leren? Word dan vrijwilliger bij de Bibliotheek en kom cursussen geven! In de Bibliotheek in Olst bieden we verschillende cursussen aan. Bijvoorbeeld een startcursus voor mensen die bij wijze van spreken nog nooit een computer van dichtbij hebben gezien. Of een praktische cursus om te werken met de websites van de gemeente en de overheid.

Voor de digitale cursussen in Olst zoeken we enthousiaste vrijwilligers met gevoel voor mensen en technologie. Je vindt het leuk om kennis te delen en mensen nieuwe dingen te leren. Je hebt oog voor privacy en kunt jouw verhaal afstemmen op het niveau van de mensen met wie je werkt. Als vrijwilliger digitale vaardigheden van de Bibliotheek Salland krijg je een training en je wordt goed begeleid. Er is geen vrijwilligersvergoeding, wel een reiskostenvergoeding als je van iets verder komt. Je werkt samen in een leuk team en bent gratis lid van de bieb. Heb je veel of juist weinig tijd? Je werk stemmen we af op jouw wensen.

Is dat echt wat voor jou? Neem dan contact op met de Bibliotheek in Olst of stuur een e-mail naar froukje.weber@bibliotheeksalland.nl.

Het artikel De bieb zoekt vrijwilligers digitale vaardigheden verscheen het eerst op Salland1.

Ralph Mens, vertrekt bij Wijhe ’92

De trainer van de JO19-1 en tegelijkertijd Hoofd Jeugdopleidingen, Ralph Mens, vertrekt aan het einde van dit seizoen.  Met ingang van seizoen 2019-2020 is Djordi van der Hoop de nieuwe trainer van de JO19-1. Hij zal dit gaan combineren met de functie van Hoofd Jeugdopleidingen.

Ralph Mens: “Ik heb twee jaar met heel veel plezier bij de jeugd van deze mooie club gewerkt, maar ik wil komend seizoen graag weer met een eerste elftal aan de slag”.

Ralph heeft als Hoofd Jeugdopleidingen een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van scouting en selectie bij de jeugd. Door begeleiding van jonge trainers en het opzetten van trainerscursussen heeft hij er ook voor gezorgd dat de begeleiding van de jeugd beter vorm gegeven wordt. Daarnaast wist hij als trainer van de JO19-1 afgelopen zomer promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.

 

 

 

 

Djordi is op dit moment trainer van Colmschate JO19-1 en hoopt dit jaar het diploma TCII te behalen. Daarnaast loopt hij, in het kader van TCII, op dit moment al stage bij het 1e elftal van Wijhe ’92. Het voetbalbestuur van Wijhe ’92 is bijzonder blij dat Djordi de plek, wil gaan invullen. Djordi heeft een hele duidelijk kijk op jeugdvoetbal en het bestuur verwacht dat hij nadrukkelijk zal gaan bijdragen aan een verdere ontwikkeling van de manier waarop Wijhe’92  het voetbal bij de jeugd willen vorm geven. Hij komt bijzonder gedreven over en weet zijn kennis en energie goed over te brengen op andere trainers en spelers.”, aldus Radboud Hendriks, voorzitter Commissie Technische Zaken.

Wijhe’92 bedankt Ralph voor hetgeen hij bij Wijhe ’92 neergezet heeft en wensen Djordi veel succes toe voor het komende nieuwe seizoen.

 

Het artikel Ralph Mens, vertrekt bij Wijhe ’92 verscheen het eerst op Salland1.

Kerstsfeer op het Moonlight Shoppen in Luttenberg

De kersttijd staat weer voor de deur. Tijd dus om het kerstgevoel aan te wakkeren. En hoe kan dat beter dan met een kerstmarkt in een sfeervolle ambiance? Kerstmannen, sfeervolle verlichting, glühwein. In Luttenberg wordt vrijdagavond 14 december weer het Moonlight Shoppen georganiseerd. Een leuke gezellige braderie geheel in kerstsfeer, om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan. Het bijzondere aan het Moonlight Shoppen in Luttenberg is zijn kleinschaligheid. Het is een avondje in gezellige kerstsferen. Op die manier kunnen de mensen alvast in de juiste stemming komen om gezellig kerst te vieren. En zeg nou zelf, het is toch ook gezellig, om met een glühweintje of een chocomelkje rondom een brandend vuurtje te staan? Het Moonlight Shoppen is al meerdere jaren succesvol in Luttenberg. Het evenement in Luttenberg is kleinschalig van opzet. We hebben zo’n kleine dertig standhouders. De Luttenbergse horeca heeft een stand waar een soort proeverij gehouden wordt. Er zijn tal van stands die artikelen verkopen die in de kerstsfeer passen. Daarnaast is het Haarlese popkoor Puur er met sfeervolle moderne kerstliederen voor de muzikale omlijsting en zal de fanfare de Bergklanken diverse kerstliederen ten gehore brengen. Alles is aangekleed tot een sfeervol geheel. Er staan kerstbomen, er is sfeervolle kerstverlichting opgehangen. Ook de Kerstmannen en de midwinterhoornblazers zullen niet ontbreken.. Moonlight Shoppen wordt vrijdag 14 december deels in Gemeenschapscentrum Elckerlyc en deels op het plein voor Elckerlyc aan de Butzelaarstraat in Luttenberg gehouden. Het Moonlight Shoppen opent om 18.00 uur haar deuren en duurt tot 21.00 uur. Entree en parkeren is beide gratis.

Het artikel Kerstsfeer op het Moonlight Shoppen in Luttenberg verscheen het eerst op Salland1.

Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex en Maxi Jazz van Faithless naar 25e editie van Dauwpop.

Ook in 2019 vindt Dauwpop weer traditiegetrouw op Hemelvaartsdag plaats. Het festival in de mooie bossen van Hellendoorn had met Nothing But Thieves direct een klinkende naam te pakken voor de jubileumeditie op 30 mei. Vandaag volgt er een rij met meer mooie namen uit binnen-en buitenland in uiteenlopende genres.

Het festivalterrein in de bossen van Hellendoorn omvat dit jaar weer verschillende area’s en podia, elk met hun eigen karakter. Naast nieuwe namen komen er ook een aantal oude bekenden op de 25e editie terug. The Kaiser Chiefs keren terug om hun hits als “Ruby” ten gehore te brengen voor een ongetwijfeld kolkende massa. De Staat brengt begin 2019 een nieuw album uit. Op Dauwpop speelt de band een exclusieve show voor Oost Nederland. Met Frank Carter & The Rattlesnakes strikt het festival een andere act die zeker in de smaak gaat vallen bij liefhebbers van alternatieve rock.

Wat nu al vast staat is dat de Party Pit terugkeert. De danskuil waar de focus op dance en nieuwe hiphop ligt is immens populair en zal ook dit jaar weer vol staan als onder andere Donnie, Joost, Sjaak, Leafs, en Ares aantreden. Met Maxi Jazz van Faithless komt ook de dance liefhebber vol aan zijn trekken. De man met het karakteristieke rapgeluid verzorgt een DJ set waarin de klassiekers van zijn voormalige band niet zullen ontbreken. Meer hiphop is er dit jaar in de vorm van Ronnie Flex en zijn Deuxperience band die de afgelopen jaren alle records hebben gebroken.

Nothing But Thieves heeft inmiddels een abonnement op alle hitlijsten en kan rustig omschreven worden als één van de meest succesvolle acts van de afgelopen jaren. Sinds 2015 rijgen ze de ene hit aan de andere en brengen ze twee albums uit die de deuren van alle grote podia en festivals voor ze heeft geopend. Met gepaste trots worden ze aan het affiche van Dauwpop 2019 toegevoegd als één van de headliners van deze editie.

Andere aangekondigde namen zijn: Rondé, Daniel Romano en Black Foxxes. De organisatie verwacht in januari meer nieuwe namen bekend te kunnen maken.

Line-up tot nu toe: Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex & Deuxperience, Maxi Jazz (Faithless), Rondé, Joost, Donnie, Frank Carter & The Rattlesnakes, Daniel Romano, Sjaak, Ares, Leafs en Black Foxxes.

De kaartverkoop voor het eendaagse festival is inmiddels van start gegaan. Kaarten zijn online te verkrijgen via dauwpop.nl. Hardcopy kaarten gaan binnenkort in de verkoop via lokale voorverkooppunten. De kindertickets zijn inmiddels uitverkocht.

Het artikel Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex en Maxi Jazz van Faithless naar 25e editie van Dauwpop. verscheen het eerst op Salland1.