februari, 2019

Volgorde per maand

 

Onderzoek naar “lek” gemeentelijke organisatie Deventer gestaakt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar het mogelijk lekken van geheime informatie vanuit of door de gemeentelijke organisatie van Deventer gestopt. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het aantal mensen die de informatie gelekt zou kunnen hebben, is volgens het OM van zo’n grote omvang dat van verder onderzoek wordt afgezien.

Het bericht Onderzoek naar “lek” gemeentelijke organisatie Deventer gestaakt verscheen eerst op Salland TV.

Raaltenaar aangehouden voor overvallen op tankstations

De politie heeft een 32-jarige Raaltenaar aangehouden vanwege de overvallen op tankstations in zijn woonplaats. De politie kon de Raaltenaar aanhouden, omdat het kenteken van zijn auto duidelijk zichtbaar was op bewakingsbeelden van een tankstation aan de Margijnenenk in Deventer. Daar was hij vorige week donderdag zonder te betalen weggereden. Hij is bij zijn huis in Raalte aangehouden.

Het bericht Raaltenaar aangehouden voor overvallen op tankstations verscheen eerst op Salland TV.

Zaterdag eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe

Aanstaande zaterdag 23 februari zal de eerste Sallandse carnavalsoptocht door Iesseldonck gaan. De optocht zal om 14.30 uur starten vanaf de Industrieweg en zich vervolgen via de Enkweg, Molenbelt, Langstraat, Oranjelaan, Wijhezicht, Nieuwendijk en ontbinden op het van Dedemplein. Na de optocht is het groot feest in residentie ‘Bij ons Wijhe’ (de voormalige Longhorn) in de Langstraat. De leden van de optochtcommissie van CV de Diekschoevers hebben de deelnemende wagens al bezocht en gekeurd en er zijn al veel mooie creaties gezien, dus het belooft een sensationele optocht te worden. Meedoen met de carnavalsoptocht kan ook. Bedenk een leuk thema en doe mee.

Deelnemers krijgen startgeld en bovendien zijn er geldprijzen te winnen, dus wie weet gaat u er wel met de hoofdprijs vandoor. Groepen en individuelen kunnen zich op de dag van de optocht tussen 13.00 en 14.00 uur aanmelden in het gebouw van As’t Spölt Maj Bli’j-wéh (het voormalige Beatrixgebouw) aan de Industrieweg. Hier is ook eten en drinken verkrijgbaar.
De carnavalsoptocht is ook live te volgen op televisie via Salland 1 (Ziggo kanaal 45 of KPN kanaal 1391). Het aantal deelnemers is groter dan vorig jaar, dus hang uw Diekschoevers vlag uit, kom kijken of doe mee en kom na de optocht gezellig mee feesten met prins Dennis en gevolg in residentie ‘Bij ons Wijhe’ met muziek van DJ Roy.

Het bericht Zaterdag eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe verscheen eerst op Salland TV.

Kernenbezoek van college van B en W aan de Boerhaar

Het college van burgemeester en wethouders brengt donderdag 28 februari a.s. een kernenbezoek aan de Boerhaar. Het kernenbezoek vindt plaats in zaal Logtenberg en begint om 20.00 uur.

Tijdens het kernenbezoek gaan inwoners, PB Boerhaar en het college met elkaar in gesprek over ‘Leefbaarheid en leven op de Boerhaar’. Hiervoor is een interactief programma opgesteld door Renske de Man van Stimuland. Zij is ook gespreksleider van de avond.

Het college hecht er veel waarde aan om in een rechtstreeks contact met inwoners van gedachten te wisselen over onderwerpen die in de directe woon- en leefomgeving spelen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

 

Het bericht Kernenbezoek van college van B en W aan de Boerhaar verscheen eerst op Salland TV.

Programma Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Op donderdag 28 maart, tijdens de Landelijke Boekenweek, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Annejet van der Zijl en Toon Tellegen ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten.

De avond wordt geopend door gedeputeerde Hester Maij. Özcan Akyol en Annejet van der Zijl worden geïnterviewd. Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven en maken vanavond de winnaars bekend. Toon Tellegen, gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal brengen de voorstelling Hemels en Vergeefs ten tonele. Hiphopper Freez en dichter Helena Hoogenkamp gaan aan de slag met elkaars werk. Firma Weijland presenteert hun nieuwe cd NOCTA, zangeres Lucy Legeland en muzikanten Dries Bijlsma en Reinder van Raalte spelen de sterren van de hemel. Het Overijssels Boek van het Jaar wordt uitgereikt, zowel in de categorie fictie als non-fictie. Bewoners van zorggroep Solis te Deventer tekenden een half jaar lang hun verhalen op tijdens Het Verhalenhuis. Op het Boekenbal wordt het resultaat gepresenteerd. Club Cele onderzoekt, naar aanleiding van het Boekenweekthema, of een vrouw ook altijd moeder moet zijn. PlankenPoëzie haalt de poëzie uit de ivoren toren richting de kroeg, of in dit geval, Overijssel Verwoord. Daarnaast gaan we op zoek naar typische verhalen uit de regio. En uiteraard is het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel, bestaande uit Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck, van de partij. Na afloop van het programma is het tijd om te dansen!

Over Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen.

GROOT OVERIJSSELS BOEKEN & VERHALENBAL

Datum: donderdag 28 maart 2019

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle

Aanvang: 20.00u

Entree: € 17,50 / € 15 (bibliotheekpas) / € 10 (student/CJP) Meer info en kaartverkoop: www.overijsselverwoord.nl

Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.

 

Het bericht

Programma Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

verscheen eerst op Salland TV.

Programma Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal